12 april 2008

Solen skinnede - og saa kunne jeg ikke lade vaere!

Da jeg stod op i morges skinnede solen fra en ehmmm... skyet himmel. Solen var saa skarp, saa skarp, kun for at blive afbrudt af nogle store tunge og sorte skyer ind i mellem.

Jeg kunne ikke staa for en hurtig tur i haven med mit kamera og fandt lynhurtigt ud af hvor jeg havde sat nogle loeg sidste aar. Hoesten er lidt slap i aar, men der kan da stadig komme flere af de hersens kaempe vintergaeklignende blomster. Jeg ville gerne have en hel mark af dem!

Vores pussy-willow (ehmmm... bussemandspil?) opfoerer sig virkelig maerkeligt i aar. Normalt kommer der saadan nogle fede hvide bussemaend paa og jeg er altsaa sikker paa de normalt kommer foer bladene, men det kan da vaere jeg tager fejl og traet opfoerer sig helt normalt?

Jeg ved godt det er meningen at plaenen bare skal vaere groen, men jeg elsker altsaa naar jeg finder smaa vilde violer og maelkeboetter, for de er da saa koenne.

Vi har en lille haengebirk, som vi proever ihaerdigt at holde i skak, da vi ellers risikerer at den gaar helt agurk og bliver kaempe stor. Den rasler saa hyggeligt naar det blaeser og hvis vi havde saadan en ordentlig fodboldbane af en have, saa fik den lov til at blive kaempe kaempe stor, saa man kunne sidde inde under den!


Bagerst i haven staar denne vidunderlige "Californian lilac" og goer sig klar til at goere horisonten blaa om et par uger. Vi venter spaendt hvert aar og glaeder os til den blomstrer. Da jeg var nede og se til den i dag kunne jeg allerede maerke duften af dens pollen i luften, saa det er lige oppe over.
Det er ogsaa lige oppe over med de sidste blegfisede "paaske"liljer, som stadig holder ved. De har bare staaet saa flot og saa laenge, men nu kan de snart ikke laengere og foer vi faar os set om, saa er de faldet for plaeneklipperen og saa gemmer de sig til naeste foraar igen.

Blomsterne paa paeretraeet falder snart. De er helt foldet ud nu og de lille bitte smaa paerer begynder at forme sig i bunden af blomsten. Jeg haaber det bliver i aar jeg kommer til at smage en paere.
Bladene staar paa spring og er klar til at tage over, naar blomsterne falder af.

Denne klatrefidus har vi endnu ikke set i blomst, men i foelge den seddel der sad ved da vi koebte den skulle der komme nogle skoenne klaser med roede og gule blomster i. Den er ved at have naaet en rimelig stoerrelse nu, saa mon ikke vi faar den at se i aar?

Folkene der ejede huset foer os var havemennesker i stor stil og de har sat saa mange flotte ting rundt omkring. Jeg aner ikke hvad det meste af det er, men derfor kan man jo godt nyde synet af dem. :)
F.eks. har vi denne lille busk med hvide blomster, som staar i blomst naesten hele foraaret og sommeren med.
Den har en makker, som er lyseroed og som giver os lige saa flot et show - i lige saa lang tid, saa dem er vi godt tilfredse med.

De har ogsaa sat en masse lyng, som blomstrer paa alle mulige forskellige tidspunkter af aaret.


Sidst men ikke mindst har vi vores forglem-mig-ej'er, som bare goer mig saa glad, som de staar og smiler sammen med maelkeboetterne. Maelkeboetterne er helt sikkert noget der er kommet til siden vi er flyttet ind, for plaenen plejede at blive plejet og behandlet som var det en bowling green!

Guderne maa vide, hvad the Milligans ville sige, hvis de saa haven i dag. De ville nok korse sig, men vi er nu glade for den som den er. Ok, helt tilfredse er vi ikke, for vi har en elendig terrasse, men det bliver der raadet bod paa i aar og saa varer det lidt foer vi skal have gang i de helt store omvaeltninger igen.

2 kommentarer:

Marianne sagde ...

Sikke det er sprunget ud hos dig - her går det altså lidt træg. Det er skønt at overtage en have efter nogle havemennesker og blive overrasket over hvad der kommer frem. Og jeg elsker græsplæner med blomster i - sådan skal det være :-) En god søndag til dig

Anonym sagde ...

Den der øverste hvide, den hedder en Dorthea lilje (Leucojum vernum).