16 marts 2013

Velgoerenhedskage

En gang om aaret koerer BBC en velgoerenhedsindsamling som stoetter projekter mod fattigdom i baade UK og Afrika. Dagen har taget navn efter indsamlingen, som i dag har 25-aars jubilaeum. Dagens navn: Red Nose Day


I firmaet hvor jeg arbejder har vi en flok unge piger, som er helt pjattede med at bage. I dagens anledning havde de opfordret os til at bage en kage til dagens kagesalg. Pengene fra kagesalget gaar direkte til Red Nose Day.


Jeg havde et brev krydderbagepulver i skabet og et par bananer der traengte haardt til at blive brugt, saa i aftes fandt jeg resten af ingredienserne frem og snart havde jeg en skaalfuld dej roert, parat til en velgoerenhedskage.


I aarevis har jeg boevlet med de traditionelle kageforme og metervis af bagepapir, men for et par aar siden fik jeg oejnene op for de nye silikoneforme og hold da helt fest, hvor er livet bare saa meget nemmere med silikone!


Jeg var ikke den eneste der havde faaet den samme gode ide. Ikke mindre end ti forskelige kagefade dukkede op i koekkenet i formiddags og jeg skal ikke sige andet end der blev spist kage. Jeg er spaendt paa at se hvor mange penge vi fik samlet sammen, men uanset hvor meget det bliver, saa var det hele besvaeret vaerd.


I loebet af dagen er der allerede tikket £75,000,000 ind paa Red Nose Day kontoen. Bare £5 kan beskytte et barn mod stivkrampe eller lever betaendelse. Vores lille kagesalg er blot en draabe i havet, men lidt har ogsaa ret og jeg ved jeg sover lidt bedre i nat, vel vidende at jeg har gjort en lille bitte smule for at hjaelpe med at redde et barns liv. Jeg foeler mig saa priviligeret at vaere foedt i en del af verden, hvor man kan vaelge og vrage mellem alle de tilgaengelige vacciner. At taenke sig at folk vaelger dem fra!

5 kommentarer:

AagePK sagde ...

Måske min datter her har overset en mulighed for at søge funding: hun er i Guinea-Bissau det næste år, for at vaccinere mod bl.a tuberkulose, og tjekke op på evt tilfælde af allergier. The Bandim Health Project har kørt i omkring 30 år, der er masser af sygdomme i Afrika, og tuberkulose kræver meget tidlig vaccination der. Desværre har det vist sig, at afrikanere og asiater reagerer lidt anderledes, det er bl.a. det, datteren forsker i. Derudover forsker hun i, hvorvidt rækkefølgen af vacciner har betydning for langtidsholdbarheden, evt om de forstærker eller svækker hinanden.
Hun startede sine medicinstudier med at vaccinere i Bolivia, tænk, det er 6 år siden vi besøgte hende dernede, tiden flyver!

Lene sagde ...

Og det at gøre noget sammen på en arbejdsplads må også stimulere fællesskabsfølelsen :-)

Tina - omme i London sagde ...

Aage - jeg har saa stor respekt for folk som din datter, som i den grad goer noget for andres ve og vel. Giv hende et stort knus fra mig naar du ser hende naeste gang.

Lene - ja, det goer det helt sikkert, og heldigvis er der et rigtig godt faellesskab paa kontoret. "Vi" goer rigtig mange ting sammen. Jeg deltager ikke i det hele, men alle er inviteret med til at deltage i alting; det er fedt!

Dorthe A. sagde ...

Red Nose Day - det er rigtigt ja.
Det gav mig lige en tur tilbage i minderne til studietuden, hvor jeg i 1995 skrev hovedopgave ifm. et ophold i England.
Her havde vi ikke før hørt om Red Nose Day, men rendte der i fjollehedens tegn rundt med røde næser i plastik.
Jeg har vist et billede et sted...

Tina - omme i London sagde ...

Dorthe - det er ogsaa en spoejs tradition, men kedeligt er det langt fra. :)