03 marts 2013

Foraar i haven

Soendagen boed paa hoej solskin og perfekt havevejr. I sidste uge modtog jeg en lille bestilling fra Crocus, som er et online gartneri jeg blev anbefalet for nogen tid siden. De har et rigtig godt udbud og jeg glaedede mig til at se hvad kassen gemte paa.


Foerste ting paa bestillingslisten var mine laenge oenskede erantis. Jeg fik tilsendt nogle froe fra en bloglaeser (Lise - tak!  :) ) for et lille aars tid siden, som jeg saaede ud i en potte. De har ikke vist sig endnu, men mon ikke de kommer; naar de goer, kan de faa lov at give de her selskab. :)


Ud over erantisserne var der ogsaa et par roser og en flok dahliaknolde i kassen. Den gule rose oeverst til hoejre er en Golden Celebration og dahliaen nedenunder en Karma Fuchsiana - til hoejre for begge er en Wizard of Oz. Karma Pink Corona, hedder den pinke dahlia og den orange, David Howard. Rosen til hoejre, Francis E Lester, er faktisk et fejlkoeb, da jeg ikke havde lagt maerke til det var en klatrerose, men den skulle have den mest fantastiske duft, saa jeg kan ikke naenne andet end at beholde den.  


Det lille bed i haven har efterhaanden et have af knolde og loeg i jorden, men der er ikke meget  at se paa overfladen endnu. Min elskede plantede et blommetrae og en paere for nogle uger siden, men der ud over er der bare et lille aebletrae, som er det eneste vi ikke selv har slaebt til huse.

I gaar fandt jeg i Lidl endelig en fidus at haenge vores fuglefodder himstregimser op paa, saa nu kan fuglene bare komme an - haven er foraarsklar!

3 kommentarer:

AagePK sagde ...

Dit hegn er jo tjæret mørkt, så et stykke rio-flet, det jerngitter, man støber i beton, hvor man lige bøjer siderne ind og monterer med noget afstand til træværket, giver en fin baggrund for klatreroser: gitteret ses næsten ikke, når det ruster, og man kan hurtigt fjerne det ved at løsne et par skruer. Jeg bruger det til min lille samling af clematis.
Her i Danmark har vi jo meget glæde, men også megen møje af dahliaerne: de skal graves op og gemmes på den helt rigtige måde for ikke at rådne: har I det nemmere?

Anonym sagde ...

Det kan have lidt udsigter førend du har erantis i din have ...se her
http://haveselskabet.dk/artikel/s%C3%A5dan-formerer-du-erantis
men de kønne blomster er absolut værd at vente på :)

Tina - omme i London sagde ...

Aage - jeg skal foerst lige finde paa hvor den klatrende rose skal staa... :) Mht dahliaerne, saa er der ikke noget i min have der bliver gravet op og taget ind om vinteren. Vi faar jo aldrig frost nok til at jorden fryser, saa der er ikke meget besvaer med det. :)

Anne - LOL, jeg vidste godt det tog tid, men jeg vaebner mig med taalmodighed lidt endnu. :)