13 marts 2013

Dagens lunchtime vandring


Min arbejdsplads ligger lige ved Trafalgar Square, hvilket betyder St James' Park ligger faa minutters gang fra kontoret. Solen skinnede saa det var en fryd i loebet af formiddagen, saa da det blev lunchtime begav jeg mig ud i det flotte vejr.


St James' Park er en meget flot park, som har et helt fantastisk fugleliv. Jeg kan ikke huske hvor mange forskellige slags fugle der er, men der er mange og flere er usaedvanlige. Hejren her er vidst ganske normal, men jeg synes de ser saa skaegge ud naar de flyver; de flyver som et stankelben!


Der ligger et nuttet lille hus i parken, som jeg sagtens kunne bo i, jeg passede gerne haven og kunne da ogsaa godt give fuglene lidt fodder, hvis det skulle vaere.


Billedet af den sorte svane blev ikke saa skarpt, men det giver en undskyldning for endnu en lille vandring i parken, naar vejret er til det.


Ude i soeen ligger der en lille oe, som, saa vidt jeg lige kan huske, hedder Fugleoeen. Jeg stod og kiggede lidt paa traeerne, som begynder at vise tegn paa foraarets komme. Der kom en stor gruppe skoleboern gaaende mod mig og pludselig blev de meget hoejroestede og liiidt irriterende, indtil jeg vendte mig om for at se hvad de tog paa vej over.


En snestorm kom rullende mod os, med hoej hastighed. Man kunne se lige praecis hvor den var naaet til og vejret kom simpelthen fuldstaendig bag paa mig. Vi har ganske vidst set sne over de sidste par dage, men det har ikke lagt sig herinde i byen. Ude paa landet har de faaet mellen 10 og 15 cm flere steder.


Sneen lagde sig heller ikke denne gang, eller i hvert fald i ganske kort tid, men for hulen som det bare tonsede ud af himlen. Der er tre minutter mellem billedet af fugleoeen og det med sneen!


Kort tid efter var sneen forsvundet og fuglene gik tilbage til deres ritualer. De har en del de skal have gjort klar inden de skal til at laegge aeg og ruge. Denne her tog det store foraarsbad og arrangerede paa sine fjer saa det var en fryd. Nogen skal nok ud paa frieerfoedder...


Paaskeliljerne staar i fuldt flor og lyser parken op. Den orangeoejede gaas gik og inspirerede dem og saa meget vigtig ud.


Paa den anden side af stieen blev der pludselig et lebend uden lige. To gaes havde siddet og gjort sig laekre i laengere tid, da tre andre pludselig saa sig gale paa dem. De kom svoemmende i hoej hast, mens de skraeppede som en gal. De er simpelthen nogle forfaerdelige skraalhalse, somjeg har en rimelig respekt for!


Inden laenge var der gaaet en time og det var paa tide at vende snuden tilbage til kontoret. Jeg glaeder mig til mange flere gaature i parken i de naeste maaneder.

8 kommentarer:

AagePK sagde ...

Hold da op, hvordan jeg da lige kom i memry-2012-humør, og fik London forårskuller! Men nu står vi altså og skal til Madeira først, damn!

Rejen sagde ...

Det ligner meget mere forår i London end her i Danmark. Gæs har jeg også stor respekt for, især når de har fået unger de skal passe på. :-D

Ellen sagde ...

Påskeliljer allerede?
Vi har også taget adskillige fuglebilleder i den park.
C siger, at vejret er lige så skrækkeligt koldt, blæsende og snefuldt ude i Wiltshire, som det er i DK.
I bedes venligst have noget ordentligt vejr klar, når John og jeg kommer sidst i maj! I har et par måneder til at løse opgaven i ;-)

Bettys blog sagde ...

Skønt at komme en tur i Sct James's.
Dejligt at se påskeliljer.
Det var et dramatisk snevejr, der lige kom over jer. Godt, det hurtigt var forbi.

KirstenK sagde ...

Så smukke billeder...for fem år siden gik vi tur i Skt James parken og fejrede vores sølvbryllup...Tak for gensynet!

FUUR. sagde ...

Jeg glæder mig også, til flere gåture med dig.
Jeg har en lille video, fra Sct James park, kan du huske den? Et lille egern der facinerede os helt vildt.
Egon fotograferede.

Sussi.Sussinghurst sagde ...

sikke nogen skønne påskelilje billeder, glæder mig til det kommer til at se sådan ud her, suk!

Tina - omme i London sagde ...

Aage - hav en rigtig god tur. Mon ikke foraaret er endnu laengere fremme der? :)

Rejen - he he, ja, de er ikke at spoege med!

Ellen - jeg synes faktisk paaskeliljerne er lidt sene i aar, men her har ogsaa vaeret koldt. Vejret sidst i maj plejer faktisk at vaere meget fint, saa mon ikke. :)

Betty - ifoelge meteorologisk institut ser det ud til der er flere af den slags byger paa vej, men som altid ved vi jo at foraaret ALTID vinder over vinteren. :)

Kirsten - selv tak, der er bare saa dejligt.

Moar - ja, det kan jeg godt huske. Det er mange aar siden, mindst 12 kan jeg regne ud, men nok naermere 15?

Sussi - det kommer lige pludseligt. :)