20 juli 2012

Londons Docklands

Lige nord for hvor vi bor ligger the Docklands, hvor jeg arbejdede i mange aar. Vores kontor flyttede til the Docklands i 1997, da den foerste del af genopbygningen af omraadet var etableret.  


Canary Wharf var faerdigbygget, efter at vaeret gaaet bankerot adskillige gange i loebet af byggeprocessen, og nogle faa andre bygninger stod parat. Vi foelte os lidt som nybyggerne, da vi over de naeste ti aar saa en moderne by, med kaempe hoejhuse, vokse op omkring os. Jeg maa en tur i gemmerne og finde nogle af alle mine billeder fra da Themsen blev toemt for vand, saa der kunne komme flere bygninger til.


Jeg kendte nogen der flyttede til the Docklands i omkring 1990. Jeg foelte lidt som om de var flyttet til maanen, for der var bare INTET i omraadet. Ingen traeer, ingen butikker, ikke mange arbejdspladser og  en hel del tomme, gamle vakkelvorne bygninger. Nu er det det smarteste og mest moderne omraade i London.


Jeg havde aerinde i en banks hovedkvarter fra morgenstunden af. I foyeen (st?) staar denne skulptur "Constant change" hedder den - meget apropos!


Naeste stop var i East India Dock. For mange aar siden var jeg til noget familie tam tam og faldt i snak med min granfaetter. "Er der ikke noget om du arbejder i the Docklands og i saa fald, kender du saa East India Dock?" spurgte han. Det gjorde jeg, for vi havde et kontor til raadighed der i noedstilfaelde. Det viste sig at granfaetteren havde vaeret raadgivende ingenioeer (eller saadan noget lignende) paa lige praecis det projekt. Jeg havde aerinde der faa dage efter samtalen. Verden er saa stor, saa stor...


Paa den anden side af floden ligger the Dome, som egentlig nu hedder "the 02", men det faar jeg vidst aldrig laert at kalde den. The Dome blev bygget i forbindelse med fejringerne for aar 2000. Jeg gad egentlig vide om jeg har nogle billeder af da de lagde "tag" paa, for det kunne vi foelge med i fra vores kontor. The Dome skal agere gymnastikarena for olympiaden. Det ville jeg ikke have noget imod at have et par billetter til!

5 kommentarer:

Eva sagde ...

Sikke flotte billeder. Tak for en lille rundtur endnu et sted, som man aldrig har hørt om:)

Lene sagde ...

Mon du overhovedet kan komme ud på dine dejlige fotograferingsture, når Olympiaden er i gang. Tak for turen :-)

KirstenK sagde ...

Tak for denne lille guide idi byvandring...fede billeder! Jeg er da egentlig ret vild med skulpturen i bankfoyeren...

Donald sagde ...

Du har jo fanget en af de umulige lyssituationer - sol på højhus - så man næsten kommer til synes at "Docklands" burde hedde "Newlands". Når man tænker på, hvad dokkerne var og hvordan de blev brugt, så er det jo helt forfriskende at se hvordan de er totalt bortvaskede :) Især historien om "East India Docks" er spændende - også historisk, tænk engang, at det var omdrejningspunkt for mange værdier i Det Britiske Imperium.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - tak skal du have. Docklands er et spaendende sted, med masser at se. :)

Lene - det kan du bande paa! :)

Kirsten - selv tak, og ja - skulpturen er ret fed.

Donald - det er nemlig et rigtig spaendende sted, baade som gammel og som ny!