03 august 2011

Mon det er for sent at sagsoege?

Tandlaegen fik mig paa besoeg igen i eftermiddags, efter jeg havde faaet repareret en tand for et par uger siden. Reperationen var faldet af, saa tandlaegen maatte proeve igen. Han kiggede opgivende paa mig og brokkede sig over at der er mere plombe end tand og at det er svaert at reparere paa. Saadanne taender er der rigtig mange i min alder der har og det kan goere mig saa rasende!

Mine egne boern ejer ikke saa meget som en plombe til deling. De er opdraget med akkurat den samme mundhygieine som migselv: tandboerstning minimum morgen og aften (faktisk har jeg boerstet taender mere end de fleste, i det jeg gik med boejler hele min barndom). De har garanteret faaet mere slik, juice og sodavand i deres barndom end jeg har og stadig har de ikke saa meget som en plombe. De er vokset op med almindeligt supermarked foede, ikke med oekologisk koed og groent som mig og saa er de vokset op med en ordentlig tandlaege - ikke saadan et baest som man var belemret med da mor var knaegt. 

Jeg baerer normalt ikke nag, men jeg maa aerligt indroemme at hvis jeg en dag ramler ind i ham den skovl, der oedelagde de fleste af mine (og rigtig mange andres) taender, som garanteret ikke fejlede en pind, saa tror jeg virkelig jeg skal styre mig for ikke at pande ham en. Jeg burde sagsoege ham, men gad vide om man saa mange aar senere kan goere det?  Grrr... det kan da goere mig saa rasende!


EN god ting kom der ud af turen til tandlaegen, nemlig betoed det jeg var tidligt hjemme og kunne snuppe et par TIMER i solen, med foedderne oppe og haekletoejet i skoedet. Jeg havde jo en tand der skulle hele - og indtil da kunne jeg ikke indtage min aftensmad. Jeg maatte i hvert fald ikke tygge i den side, saa jeg maatte noejes med en sval oel. :)


Det var hedt i London i dag - retinderligt!

9 kommentarer:

Eva sagde ...

Pyh, sikke en varme.
Tandlæger vænner jeg mig aldrig til, men det er godt, de findes.

Og et forsinket tillykke med elfenbensbrylluppet ♡

Liselotte sagde ...

Jeg vil godt med i sagsøgningspuljen. Jeg er også træt af, at tænderne er boret ud, så der næsten ikke er noget tilbage at reparere på. Det er alt for dyrt og allerværst er det alt for trist :-(

Sikke en skøn sommerdag du alligevel fik ud af det, Tina :-)

Anonym sagde ...

Vi må gøre fælles front mod tidligere tandlæger..Her går jeg og skal tage mig sammen til at ringe til min nuværende tandlæge...indkaldelsen ligger på bordet og ahemmm det har den gjort snart et stykke tid.
nb..min nuværende tandlæge er super, men minderne!!

Ellen sagde ...

Jeg har også (haft) en tandlæge, jeg har den største lyst til at sagsøge, men det er sikkert for sent - og i øvrigt vil det ikke kunne hjælpe på det klamphuggeri, han i sin tid lavede.
Gudskelov, at de er blevet bedre - min datter har også et tandsæt uden plomber, og nu stræber hun selvfølgelig efter, at hendes børn skal opleve det samme.

Heidi sagde ...

Jeg undrer mig også over at jeg havde utroligt dårlige tænder som barn. Mine 6-års tænder måtte til sidst rykkes ud, fordi de kun bestod af sølvplombe. Børnetandlægen dengang havde også ry for selv at lave hullerne.
Jeg har kun haft 1 (ET) hul i mine tænder indenfor de sidste 10 år.
Lad os stå sammen og sagsøge alle de kvaksalvere fra dengang :-)

capac sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Sussi / Sussinghurst sagde ...

ak ja, kender det med tænderne så godt - ikke bare er alle mine tænder fyldt med plastik og sølv, og desuden fik jeg grundlagt en gedigen tandlægeskræk. De sidste par år er jeg blevet bedøvet når jeg skal have boret i tænderne, det har gjort det noget nemmere at gå til tandlæge.

Tina - omme i London sagde ...

Jeg er simpelthen overbevist om at vi ikke havde daarligere taender end boern i dag. Vi spiste og drak LANGT sundere end de fleste boern i dag, vi boerstede taender lige saa meget som de goer og alligevel blev vores taender boret og fyldt med "soelv", saa tandlaegerne kunne fylde lommerne med guld!

Det goer mig simpelthen saa harm. Faktisk er det noget af det eneste der virkelig kan faa mit pis i kog og det er helt klart at jeg ikke er alene.

Paa Amerikansk ville vi starte en "class action". Jeg gad vide hvad det hedder paa dansk. Naar jeg finder ud af det starter jeg en underskriftsindsamling; hvad end det skal goere godt for. :)

Dorthe sagde ...

Får du succes med det søgsmål må du lige give besked :o) Jeg vil nemlig gerne stille mig i køen med samme erfaringer med min skoletandlæge. Hun var en 'heks'.