09 august 2011

London's burning!

Man skal ikke have kendt til mig eller bloggen ret lang tid for at vide jeg elsker London. Jeg har boet i London laengere end nogen andre steder og jeg har normalt ingenting at klage paa. Ja, brokke mig kan jeg jo altid og det er helt klart min indstilling at man skal forholde sig kritisk til ens omgivelser - i aften er det svaert at goere andet. :(


Jeg var i et moede efter et andet hele eftermiddagen og kom foerst tilbage til mit skrivebord omkring klokken 18.30. Der var et arsenal af beskeder paa min mobiltelefon, beskeder der bad mig komme lige hjem, da jeg tilsyneladende skulle igen noget der lignede en krigszone paa hjemturen. "Jeg bor da ikke i Tottenham" var min foerste tanke, men fandt alligevel lige en fjernsynsskaerm for at finde ud af hvad der foregik og jeg skal da ikke sige andet end der foregik noget! Turen hjem var nu ganske fredelig, faktisk var Lewisham station naermest tom!


Fra toget kan man se politistationen i Lewisham (den store bygning til hoejre, med det graa tag) og en hel del folk udenfor. Det er helt utroligt at det er lige praecis der, der er problemer - for den politistation er den stoerste i Europa! Toget gaar videre gennem Catford, hvor der ogsaa har vaeret optoejer i aften, men heller ikke her saa vi noget til det - heldigvis!


Freden varede ikke saa laenge. Hele aftenen har fjernsynet staaet paa den lokale station, hvor vi kan foelge optoejerne, som de bevaeger sig rundt om us. Halvdelen af alle de "nyheder" man kan finde paa internettet er det rene loegn, og alt det der er sandt ville jeg oenske ikke var!


Paa kortet her kan man se nogle af de steder som er haardest ramt i aften, markeret med en blaa fidus.  Croydon, nederst paa kortet, er specielt haardt ramt med flere bygninger i flammer og rigtig mange tyverier fra de lokale butikker. Regeringen - naah ja, de er da paa sommerferie!

Nu vil jeg gaa i seng og haabe paa det hele bare var en ond droem, hvis det ikke hjaelper - hmmm... saa finder jeg paa noget i morgen!

10 kommentarer:

Eva sagde ...

Det ser ganske voldsomt ud på TV. Jeg har ikke sat mig ind i den aktuelle problematik, men handler det om vrede over manglende muligheder for unge? Ulighed?

Farmer sagde ...

Ifølge dansk presse er det ingen drøm.
Der vist svære problemer i London, desværre.

Marianne sagde ...

Det gør mig ondt at der er alle de optøjer i London for øjeblikket.
Jeg elsker også London og håber at der snart kommer ro på igen!
Især for jer der bor i byen må det være ubehageligt.
Ha' en god aften Tina :)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Uha, det var vist ikke nogen drøm, vi håber alle at det snart går over igen. Håber at du kan færdes sikkert. Pas på dig.

Sylvia sagde ...

Jeg har kun sett bilder på nyhetene, og synes det er fryktelig!

Inge sagde ...

Det er jo desværre ikke nogen drøm det der foregår i byen i disse dage. Det er ret voldsomt, jeg håber snart der kommer lidt ro på igen. :-)

FUUR. sagde ...

Jeg må sige jeg fik lidt respekt for Cameron i aften, da han udtalte
" Hvis de unge mennesker er gamle nok, til at lave balladen, er de også gamle nok, til at tage straffen"
Jeg vil ikke kalde det ballade.
Det er vold og hærværk, af værste slags.
Pas på jer, mus!
Det hjælper vist ikke, at gemme sig under dynen.
Men alligevel sov godt.

Deborah sagde ...

Jeg kan huske puben, der gik op i flammer. Da jeg boede derovre i sin tid, boede jeg i Croydon! Håber det er ved at stilne af.

At der er problemer på flere planer, er der nok ingen tvivl om. Men at det ikke skal løses sådan her, er vist lige så klart. Jeg har intet til overs for folk, der ter sig sådan. Og giver helt ret: Hvis folk kan lave balladen må de også tage konsekvenserne!

Pia sagde ...

Det er forfærdelige ting der sker der og mange andre steder i verden.
Til gengæld er det nogle rigtige flotte billeder du viser som kompensation :-)

Tina - omme i London sagde ...

Tak for alle kommentarerne, jeg toer godt komme ud fra under dynen igen nu, for nu er det vaerste vidst drevet over. Det var en haard kamp, men jeg tror faktisk der kommer noget rigtig godt ud af det i det lange loeb. Det skriver jeg mere om ved lejlighed. Nu vi jeg gaa i seng - ikke for at gemme mig, men for at hvile mine oejenlaag! :)