30 august 2011

Beboere frygter højere fart | Skive Folkeblad Online

Artikel og billede er laant fra www.skivefolkeblad.dk. Der var godt nok en "del paa Blogger" knap, men den gjorde ikke helt det jeg gerne ville, saa jeg klippede lige og klistrede ind her.

Hovedvej A26 har en straekning mellem Skive og Nykoebing M, som simpelthen er livsfarlig. Jeg har altid vaeret opmaerksom paa den vej, da den de fleste dage blev naevnt paa trafikradioen - og aldrig paa grund af positiv omtale, men paa grund af uheld. 

Min soede bror og hans skoenne familie bor langs A26 og har maerket paa foerste haand hvordan det foeles naar man holder lige saa fredeligt og vil dreje til venstre og der pludselig hamrer en bil op i bagenden paa ens bil. 


I juli blev fartgrænsen sat op til 90 kilometer i timen på dele af rute 26. Et af stederne er omkring Harre, hvor rute 26 hedder Brovej. 

Her bor blandt andet familien Lundgaard Laursen, og de er langt fra begejstrede for, at biler og lastbiler nu må køre endnu stærkere. I forvejen mener familien nemlig, at der bliver kørt alt for stærkt på stedet. Det har ført til flere ulykker i forbindelse med, at beboere har skulle svinge ind i deres egne indkørsler.
For at sætte fokus på problemet har en række beboere valgt at lave en slags protestaktion på stedet torsdag eftermiddag. Her vil de i fællesskab gå, cykle og ride på vejen, for at gøre opmærksom på, at der faktisk bor fok på stedet.

Har du lyst til at gaa tur med familien Lundgaard Laursen, saa kig ind paa Facebook, hvor der er en tilmeldingsside.

3 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Uh, hvor er det med hastigheden et sort problem mange steder...godt beboerne prøver at gøre opmærksom på problemet. At sætte farten op er da fuldstændig "hul i hovedet"

Kom så igang sagde ...

Jeg forstå ikke hvorfor hastigheden skal sættes op, når vi ved,at bilisterne de fleste steder køre alt for stærkt.Jeg håber deres protester hjælper.

Tina - omme i London sagde ...

Kirsten - ja, jeg er spaendt paa at se hvad der bliver af sagen efter i dag. Det forlydes at der kommer en opdatering i morgen. :)

Conny - nej, det er fuldstaendig skoert. Vi faar se hvad der sker.