29 august 2011

Ikke helt efter planen!

Jeg besluttede mig for ahemmm... to aar siden at jeg ville laere at haekle bedstemorfirkanter eller hvad nu de haeklede firkanter hedder. Jeg koebte noget bomulds/bambusgarn, fiskede en haeklenaal frem af gemmerne og gav mig igang. Da jeg havde haeklet seks store firkanter mente jeg jeg havde styr paa den del af processen og gav mig til at regne ud hvordan de skulle haekles sammen. 


Der var ingen mangel paa muligheder og til trods for jeg ville have gjort det anderledes, hvis jeg vidste da hvad jeg ved nu, saa er jeg egentlig meget tilfreds med resultatet indtil videre. Nu skal jeg lige til at eksperimentere med en afsluttende kant rundt om, saa maa det vaere nok for denne gang. Jeg har nemlig en del andre projekter, der traenger til at blive gjort faerdige, saa jeg kan komme igang med noget nyt.

En ting har jeg laert af denne process og det er jeg foretraekker at haekle i et stykke, frem for en masse lapper der skal haekles sammen. Jeg haeklede et lille barnevognstaeppe til en lille faetterdatter for nogle aar siden og det er helt sikkert den maade jeg kan lide at haekle paa. Alt det pjat med ender der enten skal haekles med ind eller sys vaek efter endt haekling er en pestilens. Det goer mig sjovt nok ikke noget naar jeg strikker, men der er det ogsaa nemmere at faa enderne syet vaek, saa det ikke kan ses.

Nu tager jeg lige de sidste par (lange!) runder til en omgang fjernsynskigning. "The Incredibles" er nemlig paa banen og jeg er altsaa temmelig forelsket i Mr Incredible og hans kone Elastica. :)

9 kommentarer:

Irene sagde ...

Fandeme flot, manner! Du skal vist lige have et lynkursus i endehenhæftning, det er det letteste i verden at gemme. I'll show you the trick, promise!

Eva sagde ...

Det er da blevet rigtig flot.

Tina - omme i London sagde ...

Irene - ja, det er udemaerket, men du kan godt se der lige mangler tre striber i midten; ikke sandt?

Eva - tak :)

Tina - omme i London sagde ...

Correction - der skulle staa FEM striber i midten. :)

Irene sagde ...

Vissevasse, du bestemmer, det er som det er og det er fjong. Basta bep!

FUUR. sagde ...

Da jeg på et tidspunkt skulle lære noget nyt ang. strikning.
Klagede jeg min nød, til
læreren. Hvis jeg nu ville noget andet med kanten, end det, der stod i opskriften.
Hvad så?
Læreren sagde, det er dit strikketøj, husk, du bestemmer.
Den lærdom har jeg brugt lige siden,
Gak du hen og gør ligeså!!
For øvrigt er tæppet pænt!!

Ellen sagde ...

Det er blevet vældig pænt, men jeg kan ikke helt gennemskue, hvad det skal bruges til?
... og en herlig Fraud-ting med sjove valgmuligheder. Jeg fik engang et spørgeskema, hvor jeg skulle angive, om jeg var mand eller kvinde - og så stod der: "Venligst kun ét valg!"

KirstenK sagde ...

Det er da rigtig flot...hækling er dejligt fjernsynshåndarbejde...

Tina - omme i London sagde ...

Irene - det bliver sgi heller ikke anderledes!

Moar - nu staar der ingenting i opskriften her, for jeg haeklede bare paa frihaand, men jeg vil give din laerer helt ret! :)

Ellen - jeg lavede det saa det kunne passe med et lille barnevognstaeppe. Langt det meste af det jeg haekler og strikker er eksperimenter og som oftest uden moenster. Jeg proever mig bare frem, men laver det til noget brugbart i stedet for at sidde og lave smaa strikke/haekleproever. :)

Kirsten - ja, jeg kan faktisk rigtig godt lide at haekle, skoent jeg altid har vaeret strikker. :)