09 august 2011

Det smuldrer endnu

Man kan selvfoelgelig ikke forvente at en situation som den vi staar i lige nu gaar over paa 24 timer, men allerede i morges begyndte Twitter at snurre og snart var der en oprydningsaktion sat igang. 


Hvis ikke jeg var noedt til at gaa paa arbejde, saa var jeg ogsaa hoppet paa min kost og var floejet til Lewisham, for at hjaelpe til, men ehmmm... der er jo lige som et lille finansmarked, der ogsaa traenger til lidt omsorg!

Der har vaeret en meget stor polititilstedevaerelse alle steder i dag og folk har vaeret lidt nervoese. Politifolkene gaar mindst parvis rundt og er meget opmaerksomme paa alt og alle.


Vores lokale supermarked var lukkede sidst paa eftermiddagen. Normalt har de aabent til midnat. Der var blevet smadret et par vinduer og politiet havde anbefalet dem at lukke, slukke og gaa hjem. Indkoebsvognene var trukket indenfor i dagens anledning. Det tror jeg ikke jeg har set foer!


Mit kontor ligger lige over for en politistation med en ret stor hestestald og hele dagen har der vaeret en livlig aktivitet, da der bliver brugt hestepoliti over alt. Det er saa smart, for de fleste mennesker har en del respekt for saadan et stort dyr.


Den store polititilstedevaerelse ser ud til at virke. Min elskede havde haft David paa besoeg hele dagen og da vi havde spist koerte vi ham hjem. Hjemturen gaar gennem nogle af de haardest ramte omraader af i gaar og hele byen var som en spoegelsesby. Der var flere betjente end civile tilstede paa gaderne flere steder. Kun de gamle haerdede alkoholikere sad det samme sted hvor de altid sidder - og diskuterede situationen hoejlydt!


Nu vi alligevel var ude og foejte, smuttede vi lige ned om Croydon, for at se hvordan tingene stod til der. Croydon var et af de haardest ramte omraader i aftes og billederne fra Reeves Corner tror jeg folk kan genkende verden over. Det var i hvert fald dem vi saa mest af paa nyhederne her. Reeves moebelforretning er/var den "hvide" bygning midt i billedet. Den 80-aarige ejer, som har overtaget forretningen fra sin far og bedstefar blev interviewet paa nyhederne til aften. Det var soergeligt at se ham kigge paa de soergelige rester. Der staar faa stykker mur tilbage - og da vi koerte forbi 24 timer efter branden stod der stadig et par brandmaend og sproejtede vand paa osen.

I aften saetter de ild i Manchester og andre byer - min elskede og jeg har aftalt at de bliver faerdige med det pjat inden weekenden!

5 kommentarer:

Lene sagde ...

Så sørgeligt når ballademagere fra hele landet får lov til at ødelægge det for andre.

Inge sagde ...

Ja der var godt nok meget politi overalt i går, men hvis det kan holde urolighederne nede, er det OK med mig.
Glæder mig til vi ses i dag Tina.. :-)

Anette sagde ...

Det er ret voldsomt at læse om det i de danske medier. Jeg er helt enig med Lene.

Lone sagde ...

og jeg synes at det er meget sørgeligt det hele. OG særligt Reeves som jeg har spadseret forbi så mange gange!

Tina - omme i London sagde ...

Det var grimt - virkelig grimt, men nu er det stilnet af og jeg tror paa situationen er under kontrol igen.