14 oktober 2009

Til moede i the West End

Min kollega og jeg skulle til et roadshow i the West End i dag, saa vi satte os i tuben paa Liverpool Street, for at blive afleveret i Oxford Street. Saa langt saa godt. Jeg havde set paa kortet at vi skulle i naerheden af “Scandinavian Kitchen”, saa vi smuttede lige afsted i middagspausen, saa vi ogsaa kunne naa at faa noget at spise undervejs. Min kollega var med paa den vaerste og var lidt spaendt paa hvad jeg havde oppe i aermet.

IMG_4804

Scandi Kitchen har vel vaeret aabnet i et par aar efterhaanden, men jeg havde ikke vaeret der foer, saa jeg vidste ikke lige hvad jeg skulle forvente. Jeg tabte baade naese og mund, da jeg steg indenfor hos alle de skandinaviske unge mennesker. Jeg troede jeg var doed og var kommet i himlen og ventede bare paa Skt Peter skulle stille mig aabningsspoergsmaalet for at afgoere om jeg skulle lukkes inde eller ude.

IMG_4806

Inden laenge var vi baenket med en tallerkenfuld smoerrebroed. Jeg maa indroemme det var det mindste og mindst fancy smoerrebroed jeg nogensinde har set, men joesses, hvor duftede det dejligt. Det var en svensker der serverede og han var lige ved at doe af grin over at jeg spurgte saa meget om alle ingredienserne, men han skulle bare lige vide hvor laenge der er imellem jeg ser smoerrebroed!

IMG_4809

“Hmmm… hvad skal jeg vaelge”, spurgte jeg hovedsageligt migselv, men han svarede at jeg da absolut skulle have noget sild. “Vil du have kroeddersyld” spurgte han paa svenskerdansk og saa saa jeg nok lidt maerkeligt ud i hovedet, for jeg havde glemt at de havde andre navne end “roede” og “hvide” sild! Oh well, jeg bad om de hvide og de smagte himmelsk.

IMG_4808

Aeg og rejer paa rugbroed er noget af det bedste jeg ved og den lille dusk dild satte bare prikken over i’et. Min kollega spiser ikke raa fisk eller svinekoed, saa han sad og smovsede i lakse og ostemadder, mens han kiggede nysgerrigt paa mine sild!

IMG_4807

Dunsemadden med roedkaal blev gemt til sidst, for det var den jeg glaede mig mest til, jeg havde nemlig tjekket at den var lavet med kalv og flaesk. Taenk sig der er folk der laver “frikadeller” uden svinekoed. Vandaler!  Til trods for at det var slaebesildsversionerne af smoerrebroed, saa smagte det hele bare fantastisk og jeg har simpelthen smilet hele dagen siden jeg spiste. Uhmmm!

IMG_4816

Vi var saa foraedte at vi kom til at springe the roadshow over! I stedet gik vi via Regent Street og tilbage til Oxford Circus for at tage tuben tilbage til kontoret. Vi var enige om at de overlevede uden os og at vi havde langt vigtigere ting at lave med vores eftermiddag. LOL – sikke nogen at sende ud i det pulserende liv!

P1340778

Nu sidder jeg her og smiler saligt, for ikke bare havde smoerrebroed til salg, de havde ogsaa alskens forskellige slags slik, snaps og andre godter fra de forskellige Skandinaviske lande. Jeg forstaar ikke helt hvorfor de importerer nogle af tingene, da jeg ikke kan se hvorfor folk ikke bare bruger de lokale produkter (her taenker jeg paa mel og maelk!), som er akkurat det samme, men jeg paa indroemme jeg er meget tilfreds med at de har dansk slik! Oh – og paalaegschokolade. Det har jeg godt nok ikke spist i aarevis, men der er da ikke noget som et stykke paalaegschokolade paa en skive rugbroed. SMOVS!

17 kommentarer:

fisker & fernandez sagde ...

Jeg savner egentlig ikke danske mad saadan i det daglige, men lige nu hvor jeg laeser om dit scandi-besoeg, udelukker jeg ikke, at jeg godt kunne faa lyst til en mad med paalaegs i loebet af dagen :-D

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Naar nu lige man staar med chancen, saa er det da umuligt at lade vaere! :)

Nille sagde ...

Jeg er DYBT DYBT misundelig!!! Jeg savner det heller ikke som sådan - men når man sidder med næsen i det så dufter det altså bare af DK! Desværre findes der ingen smørrebrødsforretninger i Bruxelles... det nærmeste er vel den danske restaurant i Lille eller den på Champs-Elysées! Og der sælger de ikke engang lakridser... så JO! Jeg er meget misundelig ;-)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Der var desvaerre ingen med rullepoelse og sky... :)

Nu sidder alle de hjemmeboende danske laesere sidder rundt omkring i det ganske land og ryster paa hovedet og taenker "saa lav da noget smoerrebroed" og "kan man virkelig savne en lakrids?".

Efter mere end et halv liv i "udlandet" kan jeg skrive under paa at for det foerste saa er alle ingredienserne ikke lige at fremskaffe og lakrids... kan man leve uden?

Suzy sagde ...

Tænk... at man kan blive så glad for noget så simpelt som en frikadellemad :)

Jeg ville savne rugbrød allermest, det gør jeg nemlig i ferierne... Rugbrød er det bedste der findes og nårh ja... lakridser ;)

Kom så igang sagde ...

Det har da vist været en rigtig skøn mad oplevelse du har haft idag" var frikadellerne lige gode som dem din mor laver Fur"

Donald sagde ...

Bloggtreff i himlen - jeg får sådan en lyst til at tage til Scandinavian Kitchen!

Jeg synes du er lidt hård i din bedømmelse, når du siger at det er slaebesildsversionerne. Jeg har altid troet at slæbesild var en vittighed, men det er det vistnok ikke helt. I hvert fald påstod tømreren i Klithuse Fiskerleje at rugbrød med fedt smagt til med lagen fra sild var, hvad man spiste, når der var smalhans i hans barndom.

Men OK han var også glad for at fortælle historier.

Catarina sagde ...

Hi hi jeg kan tydeligt huske fornemmelsen fra da jeg selv var væk fra DK.

tak for et dejligt grin og husk nu ikke at spise alt guffet på én gang. :-)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Suzy - rugbroed ER det bedste mad der findes!

Conny - INTET stikker mors deller!

Donald - jeg synes nu nok min far kan fortaelle historier om slaebesild, der ikke lyder alt for usandsynlige, saa mon ikke der var noget om snakken?

Catarina - saadan noget vaerner man om, men nu ved jeg da i det mindste hvor jeg kan koebe mere, hvis jeg render toer!

Sylvia sagde ...

Jeg er en av dem som liker både sild og ansjos. men Dansker og svensker er mye flinkere enn NOrdmenn til å ha det på menyen.
Jeg glemmer aldri en dansk frokost jeg hadde, med bare sild og rugbrød og annet godt!!!!

Lene sagde ...

Pålægschokolade skal på rugbrød for at det bliver en delikatesse :-)

FUUR. sagde ...

"SPUNK"
Søndag morgen for ca. 100.
år siden.
En hel pakke til jer hver.
Det var ugens slik.

Husker du?

Irene sagde ...

Undskyld, men jeg kom lige til at savle ud over hele din blog!

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Sylvia - du maa et smut til Danmark igen snart. :)

Lene - nemlig!

Moar - du kan tro jeg kan huske det, men jeg bliver vidst noedt til lige at fortaelle dig en lille morsomhed mht Spunk... Spunk paa engelsk betyder SPERM! Kig lige paa faconen. Hi hi - min kollega koebte en kasse Spunk vingummiversion og gik saa rundt og boed hele kontoret, som alle saa foerst chokeret ud og siden skreg af grin!

Irene - din gris!

Irene sagde ...

ØF!

FUUR. sagde ...

Jeg ved!

Det er så heller ikke noget, jeg fandt på.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Irene - grynt!

Moar - :)