02 december 2013

Traditionen tro!

Der skal ikke den helt store kranfoerereksamen til at regne ud at jeg er helt vild med traditioner og lige lynhurtigt kan faa en banket paa benene, hvis ikke allerede der er en...


At jeg er vild med traditioner er ikke ensbetydende med jeg foelger dem, for jeg kan bare ikke doeje at foele mig bundet af dem. En tradition har jeg fundet frem fra gemmerne igen, nemlig at have et kalenderlys, det er saa dejligt uforpligtigende. Da jeg var barn var det faktisk en af de ting jeg synes aller bedst om ved julen, det og saa maden...


 Det er ikke bare kalenderlyset der skal fiskes frem den 1. December, det skal julekalenderen selvfoelgelig ogsaa. Vi har nu ingen, men der var en lille heldig slikmund der i dag af sin moster fik en lektion i hvordan julekalenderen virker. Moster havde naturligvis fundet en kalender med yndlingsgrisen Pippa paa. :) Jeg ville nu have foretrukket en med en nissemand paa, men jeg er jo heller ikke knap 4 aar.


Moster rejser paa ferie paa torsdag og kommer ikke hjem foer lige foer jul, saa hele flokken kom paa visit i dag. Jeg plejer altid at faa stablet en dansk julemiddag paa benene paa et tidspunkt i December, men synes ikke rigtig jeg kunne faa det til at passe.

Vi plejede at holde 'traditionel' dansk jul juleaften og engelsk juledag. Juleaftenen sloejfede jeg dog for nogle aar siden, for det var simpelthen for meget to dage i rap. Nu tror jeg jeg har fundet loesningen - og en ny tradition er skabt. Dansk jul den foerste dag i julen... :)


I loebet af denne uge skal jeg have mine stjerner flettet faerdige. Jeg er helt forelsket i dem i de forskellige patchwork moenstre. En traditionel stjerne, i et traditionelt  moenster, men en utraditionel kombination - perfekt!

9 kommentarer:

Eva sagde ...

Ih, hvor det lyder som en dejlig tradition.

Anonym sagde ...

Traditioner er til at bryde, vi kan selv skabe vores egen, og du har fundet dig en ny.
Ønsker dig en vidunderlig december.

AagePK sagde ...

Altså: en tradition, der ikke bliver fulgt, er historie. Og jeg husker Pippa ganske anderledes, billedet minder mere om Peppa Pig, ikk'?
Men til inspiration: når du nu starter The first day of Christmas med en dansk juleaften, bør du også lade "Shu-bi-40-Julesange" lyde, der kan hele familien følge med. White Christmas er også på youtube.
Men hold dig for julefredens skyld fra Ørkenens Sønner og deres julesange, der får du for alvor forklaringsproblemer!

Sylvia sagde ...

Tradisjoner er fint, men ikke alltid til å følges.
Jeg var jo til julemiddag i juli, sist år, hos Marianne i KBH. Det var så morro. Vi satt ute i hagen på langbord. Det var kjempevarmt, vi spilte julemusikk og det var pyntet med julepynt i buskene i hagen.
Vi hadde testmiddag forrige søndag, Pinnekjøtt med tilbehør. Det smakte fortreffelig.
Ha en hyggelig uke.

Lene (Scotland) sagde ...

Dejligt med nye traditioner. Hvor har du mon fundet de flotte stjernestrimler?

Tina - omme i London sagde ...

Eva - ja, nu faar vi lige se hvor fast den bliver... ;)

Abildjyden - nemlig og tak.

Aage - LOL, saa Peppa da, hvad ved jeg om gulerodssalat? Mht Shubberne, saa lyder de skam ofte her til jul.

Sylvia - nej, man kan altsaa godt kvaeles lidt i dem engang imellem, men vores er meget nemme at lave om paa, da de stort set er hjemmelavede allesammen. God uge til dig ogsaa.

Lene - stjernestrimlerne kom min veninde med, de er fra ae Brugs. :)

Irene sagde ...

Slurp! Nu er jeg sulten!

FUUR. sagde ...

To dage i RAP,
ikke to dage med RAP.
I får vel kalkun?
Får i rosenkål til kalkunen?

AagePK sagde ...

Fuur, sommetider har hun kun godt af 2 dage med rap, ikk'? ;-)