02 december 2013

Forberedelser til lysets fest i Trafalgar Square

I oktober fejredes der Diwali i Trafalgar Square - de indiske religioners 'lysets fest'. I disse dage fejres der joedernes 'lysets fest', nemlig Chanukah.


Den store menorah (lysestagen) er, efter sigende, den stoerste af slagsen i Europa og har vaeret i brug paa the Square hvert aar i de sidste 5-10 aar. Hver dag i de otte dage Chanuka varer, bliver der taendt et lys i stagen. Lidt som adventskransen, bare med flere lys og faerre dage, men princippet er det samme.


I dag blev der sat juletrae op. Juletraeet kommer hvert aar fra Norge, som tak for Englands hjaelp i anden verdenskrig. De lange lyskaeder og stjernen ligger paa jorden, parat til at blive sat op. Jeg kunne ikke naenne at tage billedet om, da jeg opdagede at Nelson var endt som topfigur. :)


Traeet skal taendes torsdag aften, saa i aar kommer jeg ikke med til at taende traeet, men der er masser af andre dage hvor man kan synge julesalmer og sange om traeet inden jul - saa det goer jeg en dag efter endt arbejdsdag.


Lidt laengere henne ad gaden var der aabenbart nogen der ikke synes vi er oplyste nok, til trods for alle de lysfeste. Nu har de malet byen, roed, gul, pink og groen!

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hihi noget af en stjerne at få i toppen af træet Tina...godt billede, selvom det måske var tilfældift at Nelson lige ramte plet :-)

dqpage sagde ...

Det bliver garanteret flot, når der bliver tændt lys i kransen - og i træet. Skægt med Nelson som 'stjerne'. :o)

AagePK sagde ...

"And Nelson on his pillar, watching his world kollaps!"
Kender ikke forfatteren, men en fra the Dubliners deklamerer den på en plade. Det er så nok om den statue, der står (eller stod?) i Dublin. Og jeg kan se, vore venner duerne er parate til at bombardere ham igen, som tak for hvad han gjorde i København.

Irene sagde ...

<3

HWIT BLOGG sagde ...

Åh vilka härliga inlägg och bilder du visar från min favoritstad nr 1..
Härligt! Kul att följa dig!
Ha en fin vecka,
Titti

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Tak for links, det kunne have været sjovt at se træet blive tændt, men vi tog hjem i går eftermiddags, og da jeg kom hjem og hørte, at der er stormvarsel for i dag, så var jeg nu godt nok tilfreds med at jeg nu kan side lunt og godt i min stue.
vi havde, som altid, en dejlig tur til din by.