17 april 2013

Hvem skal nu betale...

Paa vores lokale tog station staar der normalt en betjent ved indgangen om morgenen. Hvorfor har jeg egentlig aldrig taenkt paa, men det er en travl station hvor over 40,000 passagerer stroemmer igennem dagligt, saa det er vel i grunden ikke saa maerkeligt. I dag var der adskillige betjente paa stationen og de blev ikke faerre da jeg naaede til Charing Cross; der var flere betjente end civile.


Jern Ladyens begravelsestog startede fra Houses of Parliament, hvor fra rustvognen koerte op gennem Whitehall til Trafalgar Square og saa langs the Strand til St Clement's Danes, hvor kisten skulle flyttes over paa en kanonvogn (der findes nok et andet ord for saadan en vogn, men jeg ved ikke lige hvad det er.) Kanonvognen tog hende saa det sidste stykke vej gennem Fleet Street til St Paul's Cathedral.

Rustvognen skulle koere forbi Trafalgar Square faa minutter efter klokken 10, men bare en halv time foer da var der stadig flere betjente end civile, saa jeg smuttede hurtigt paa toilettet - ikke hurtigt nok.. :) Rustvognen fraesede forbi med lynets hast, lige inden jeg naaede til vinduet! Vi grinede en del over det paa kontoret, nu vi havde verdens bedste udsigt og saa mindre end halvdelen naaede at se hvad der foregik. :)


Paa bagsiden af kontoret kan vi kigge ned paa Westminster Palace, hvor alle flagene stod paa halv. I dagens anledning stod Big Ben ogsaa stille - altsaa klokken, ikke uret. :)


Lidt senere paa dagen kom den tomme kanonvogn forbi flankeret af alle de flotte heste, paa vej tilbage til barakkerne og saa var den historie forbi. Dagen kostede vi almindelige skatteydere £10,000,000!

Almindelige doedelige, som selv betaler for 'fornoejelsen' kan blive begravet for omkring £2,500, dvs begravelsen kostede lige saa meget som naar 4,000 almindelige mennesker skal begraves. Tusindevis af folk doer hvert aar og bliver begravet i massegrave fordi de ikke har raad til en ordentlig begravelse. £10,000,000 ville betale for en meget stor procentdel af de begravelser.


Der var mange tegn paa hvordan begravelsen beroerte fok - eller ej. F.eks. har vi to ambassader paa Trafalgar Square, den SydAfrikanske og den Canadiske. Begge lande er medlem af the Commonwealth, saa begge har en staerk forbindelse til UK. Canadierne flagede paa halv, det gjorde SydAfrikanerne ikke!

4 kommentarer:

FUUR. sagde ...

Flot Tina.
Det er rart, at se det hele sådant lidt fra oven.
Fine billeder, som vanligt.
Vi er altid med,
hvor "Det foregår"

Eva sagde ...

Tjaaaa, her ovre fra kan man da godt undre sig over sådan en ståhej for en premierminister, som trods alt "kun" var ved magten i 10 år og for en del år tilbage. Så kan man da få travlt, hvis alle skal begraves på den måde....
Men fine billeder:)

Anonym sagde ...

Massegrave? Mente du virkelig, at i 2013 bliver folk begravet i massegrave, hvis de ikke selv kan betale? Jeg ved godt, der er forskelle mellem DK og UK men alligevel!
Jeg er ny læser på din blog og NYDER din blog. Jeg har fået en vane med at rejse til Hampton Court Palace Flower Show hvilket er en stor fornøjelse. Kender ellers Skotland bedst.
Venlig hilsen
Kirsten fra Tønder

AagePK sagde ...

Nu har jeg aldrig været glad for store menneskemængder, så massegrave: nejtak. Så hellere brændes og hældes i havet mellem Ærø og Fyn, så jeg kan spøge lidt.
Kirkegårde optager jo en del plads, hvis vi alle skal lægge beslag på 2 kvadratmeter i længere tid.