30 april 2013

Aftenens godnatbillede

Aftenens godnatbillede kommer direkte, fra Stonehenge stencirklen i Wiltshire, hvor vi gjorde holdt paa udturen i fredags. Jeg har koert forbi en enkelt gang, men ellers var der ingen af os der nogensinde havde vaeret paa besoeg der foer. 


Stencirklen er Englands svar paa pyramiderne - i hvert fald at doemme efter alderen, som straekker sig saadan ca. 5,000 aar tilbage i tiden, siger de kloge.

Jeg ville oenske man maatte gaa inde mellem stenene, men man maa paent holde sig paa afstand og gaa i en cirkel omkring dem. Jeg kunne godt taenke mig at maerke temperaturen paa stenene - bare fordi! :)

10 kommentarer:

Tina - omme i London sagde ...

Jeg gad vide om kommetarerne nu fungerer igen uden de store armbevaegelser?

FUUR. sagde ...

det virker igen mus,
vi glæder os, til at se billeder fra resten af jeres tur.

Lene sagde ...

Det virker, så kan jeg igen kommentere :-)
Kan det passe at man engang måtte gå mellem stenene? For jeg mener jeg gik der i 1976 :-)

dqpage sagde ...

Det er et spændende sted fuld af magi.
Og der er masser af lignende steder i England og Irland - ikke helt så berømte. Der kan du komme tættere på. Stonehenge var ved at tage skade af de mange turisters besøg. Spændende at følge din blog.

Dorthe A. sagde ...

Jeg synes da bestemt også, at jeg i 1993 gik mellem stenene... Husker jeg mon forkert?

Anonym sagde ...

Da jeg besøgte stedet i 1979 var der ingen begrænsning. Alle vadede rundt hvor de lystede og holdt picknics lænet op ad stenene. Jeg gætter på at det handler om at beskytte både sten og mennesker at man i dag ikke må komme tæt på.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Jeg var også meget skuffet over at man skulle holde sig uden for rebene.... jeg ved egentlig ikke hvorfor, man kan jo godt se dem på afstand ;)

Farmer sagde ...

Jeg var der i 1977, og dengang gik vi mellem stenene.
De mange turister slider området inde ved stenene op, og vandaler kan ikke lade være med at skamfere/bemale. Det er vist en rigtig fornuftig beslutning med lidt afstand.

Ellen sagde ...

Jeg har et par gange gået inde mellem stenene - husker ikke, hvornår der blev lukket for det, men der har nok været en god grund.

Eden Project kan I godt glæde jer til. Jeg mener, det var meget nyt i 2001, da jeg så det første gang, for alle planter og vækster var meget, meget små i forhold til 2011, hvor vi var der anden gang.
Fantastisk er det under alle omstændigheder at opleve.

Tina - omme i London sagde ...

Moar - fedt, der kommer billeder, lige pludselig!

Lene - :) ja, det passer, det er ikke saa frygtelig laenge siden man kunne.

Mona - velkommen hid og tak. :)

Dorthe - nej, du huskede temmelig sikkert rigtigt. Jeg skal lige have tjekket hvornaar rebet blev sat op.

Annette - ja, det er helt sikker derfor, men de kunne da godt liiiige lade lille fredelige mig gaa ind imellem, det ville stenene da ikke tage skade af. :)

Sussi - netop, jeg ville bare saa gerne roere ved dem. :)

Farmer - I know, I know, men det er sgi da saa kedeligt, naar man gerne vil roere...

Ellen - jeg har lige tjekket og ifoelge den alt vidende Wikipedia har stenene vaeret 'lukkede' siden 1977. Det forstaar jeg ikke, for jeg mener altsaa det er inden for de sidste 10-15 aar der er blevet afgraenset i den grad, men det husker jeg nok forkert!