15 februar 2013

En lille frisk morgentur

For nu at goere en lang og kedelig historie kort, saa endte jeg med at tage paa arbejde i dag, via Victoria, som ligger et par kilometer fra hvor jeg arbejder. Normalt kommer jeg ind til Charing Cross, som ligger lige ved vores kontor, men det skulle saa ikke vaere i dag!


For mange aar siden arbejdede jeg i en aareraekke i Victoria og kender derfor omraadet rigtig godt - eller rettere, kendte! Busstationen og meget af hele bydelen er en kaempe byggeplads, som bliver saa moderne som aldrig foer og det er naesten umuligt at genkende noget som helst!


Meget af Victoria var slidt og traels at se paa (det bliver ikke bedre af mine ringe belyste billeder!), saa det er rart at der bliver gjort noget ved sagen, men jeg maa indroemme jeg er overrasket over saa omgribende en overhaling paa en gang. The City of Westminster maa pludselig vaere kommet til penge paa en eller anden maade.


Jeg kunne dog stadig finde rundt, for Victoria Street har de da ikke flyttet endnu og Westminster Abbey ligger ogsasa hvor den altid har lagt. Jeg blev saa glad da jeg saa en haandfuld heste i gadebilledet, for jeg var lige ved at vaere bange for "vi" havde spist dem allesammen!


I Parliament Square moedte jeg den film aktuelle Abraham Lincoln, som stod og saa betaenksom ud. Det gjorde jeg ogsaa, for jeg var allerede et kvarter for sent paa den og denne gang ver det ikke paa grund af billedferingsapparatet. Heldigvis fandt jeg endelig en bus og i loebet af bare fem minutter var jeg paa plads paa min pind.

5 kommentarer:

Donald sagde ...

Hej - det er da flotte billeder, og når jeg kan "klikke" og hente dem i større format er belysningen helt OK. Netop det har fået mig til at overveje at bruge mørk baggrund på weblog-indlæg, men da jeg ikke kan lide mørk baggrund har jeg ladet være.

Jeg kan ikke lade være med at spørge, om London'erne ikke ligesom vi her i København og omegn må leve med, at folk somme tider kommer for sent, fordi man jo skal igennem en by med trafikpropper, togforsinkelser m.v. Hvis jeg skal møde nogen 9:00 er jeg jo nødt til at sigte efter 8:30 - og i den stil.

I går surfede jeg med GoogleEarth gennem London (nej, noget af den) og udover Bromley, som bare er så smukt (der er jo gadebilleder/streetviews fra de fleste steder) så "kørte" jeg omkring Eastend, og Highbury m.v. og undrede mig over at der er bygget så meget, så alt det der så gammelt og tragisk ud, nu ser nyt og pænt ud :) (men det er ikke meget af London man kan nå at se på en aften!)

AagePK sagde ...

Ja, vi nåede jo lige at komme med en af de sidste busser til Victoria rutebilstationens ankomsthal, allerede dagen efter var der spærret, og man kørte med betonhamre på fuldt tryk.
A propos at spise heste: hvordan skriver man:Pferdiretter, spor af oksekød kan forekomme, på engelsk?
Man kan se tænksom ud, betænkelig = tvivlrådig, eller betænksom: også at tænke på andre, jvf at betænke nogen i testamentet.
Jeg har altid været betænkelig, når Lincoln så tænksom ud, hehe!

FUUR. sagde ...

"Vores"
skomager, er vel også væk for længst?
Jeg glæder mig til, vi skal se den del af byen igen.
Der var engang!!

Donald sagde ...

Jeg har lige set noget, der skulle forestille billeder fra Oxford Circus Tube - er det rigtigt at der kører underground på skinner oppe i luften?

Well - jeg kunne checke GoogleEarth igen, men jeg kunne ikke lade være med at spørge :)

Tina - omme i London sagde ...

Donald - jo, vi lever med at folk sommetider kommer for sent, men generelt har vi jo et helt fantastisk offentligt transportsystem, saa det burde kunne lade sig goere at komme til tiden.
Mht bebyggelsen i London, saa lover jeg dig der gaar MANGE aar foer vi loeber toer for gamle bygninger, som for laengst burde vaere revet ned. :) Bromley er dejlig!

Aage - hov hov, jeg mente sgi da betaenksom og har lige tjekket betydningen her: http://sproget.dk/lookup?SearchableText=betænksom "bekymret eller urolig for noget". Saadan hr skolelaerer! :)
Moar - det vil jeg forestille mig, det omraade vender paa den anden ende!

Donald - ved Oxford Circus koerer the Tube nede i jorden, men visse steder koerer den jo oven paa jorden. Maaske du taenker paa the DLR, som flere steder koerer oppe paa nogle hoeje broer. Proev at kigge her: http://www.flickr.com/photos/chrisww/4818547720/