01 oktober 2012

Uldfri zone

Engang var jeg en meget flittig strikker. Der gik naeppe en dag uden strikketoejet var fremme. Strikketoejet er et godt redskab mod stress, plejer jeg at praedike, saa selvfoelgelig har jeg intet haft paa pindene over det sidste aarstid, hvor der da af og til er sneget sig en liiiiille bitte smule stress ind. Hvem lytter til ens egne gode raad?


Denne weekend har vi vores David paa besoeg, saa her er stressfri zone. 

Efter vi havde spist morgenmad i morges gik min elskede ud for at klippe plaenen, mens David og jeg blev siddende ved bordet og snakkede. Det er lidt alternativt at foere en laengere samtale med en schizofren, da man kommer omkring mange usammenhaengende emner paa ganske kort tid, men jeg er en taalmodig sjael og lader ordsalat vaere ordsalat og proever paa at faa lidt sammenhaeng ud af det. 

"Du er altsaa ret cool" sagde David pludselig og jeg blev helt paf. "Hvorfor synes du jeg er cool", spurgte jeg og saa svarede han "fordi vi sidder her og foerer en samtale". Det glaeder os bare saa meget at vi har chancen for at give han lidt normalitet i hans liv. Alle boernene kom og spiste med os og David var i den syvende himmel. Bebsen er gammel nok til at kalde ham Uncle David og han straaler som en sol, naar hun goer det. Spunken bliver dikket og prikket til og af og til faar han ogsaa lov at sidde lidt paa det store menneskes knae, men ikke for laenge, for han spraeller for meget til Davids temperament; han er bange for at tabe ham. :)


Da boernene var taget hjem og David havde sagt godnat satte jeg mig ned med strikketoejet. Nu skulle det vaere og denne gang er det et projekt der skal goeres faerdig inden der er gaaet flere maaneder og aar! 

I dag er det et aar siden vi solgte det gamle hus og det var are det helt rigtige at goere. Vi er bare saa glade for vores nye hjem, som er noget mindre end det gamle, men her er stadig sagtens plads til os allesammen.

6 kommentarer:

Tineke sagde ...

Og sikke spændende at følge med i jeres "projekt hus", dejligt at I er kommet så meget på plads, at pindene findes fremme igen. Hvad mon du strikker?

Tina - omme i London sagde ...

Tak tak, det er en "Miss BB" af Bonnie Marie Burns. :)
http://www.ravelry.com/patterns/library/miss-bb

AagePK sagde ...

David giver jo udtryk for præcis det mest vigtige i kommunikationen mellem mennesker: respekt for den enkelte, og tid til samtalen. Uden forstyrrende elementer som andre, der snakker ind over, eller mobiler, der afbryder.
Så gør det mindre, når så en Spunk eller Bebs dukker op og kræver lidt opmærksomhed.

Tina - omme i London sagde ...

Aage - David laerer os saa meget hver gang vi har ham paa visit. Han kan vaere en pestilens af rang, men host host, det kan vi andre nok ogsaa. :)

anjoe sagde ...

David ved at være sammen med mennesker, der vil ham alt bedst - sådan har jeg forstået dine skriverier i årevis :) Og at en ny generation nu er på banen, se det opfatter han ditto som en af sine, men kender stadig sine begrænsninger :-D

Dejligt i øvrigt, at han henholder sig til Jer væsentligst, for ellers ville husskift jo have gjort ham forvirret...

Tina - omme i London sagde ...

Anjoe - han var ikke heeelt tilfreds med vi solgte det gamle hus, men han har vidst vaennet sig til tanken, for vi flyttede jo ikke uden at tage ham "med". :)