14 oktober 2012

Min indre ornitolog

Paa et lille aerinde i eftermiddags fik jeg oeje paa en lille gul spurvelignende fugl.


Fuglen sad paa en pose et eller andet og noed solskinnet, mens jeg spekulere paa hvad i alverden det var for en lille fyr.


Grunden til jeg lagde maerke til ham var de imponerende gule fjer, som jeg bare ikke kunne faa til at passe sammen med noget som helst.


Jeg synes den lignede en vipstjert, men de har jo ingen gule fjer - eller har de? 


Saa vidt jeg har regnet mig frem til er det en ganske almindelig lille bjergvipstjert, som bare ikke er en fugl der har holdt til hvor jeg har boet. Den er ellers meget velkommen, for den er sgi da en soed lille stoerrelse.

Det er vidst godt nok jeg aldrig blev ornitolog!

8 kommentarer:

Heidi sagde ...

Du har helt ret i at det er en bjergvipstjert. Dansk Ornitologisk Forening skriver bl.a. dette om den lille fyr:
"Til trods for navnet optræder bjergvipstjerten også uden for bjergområder. Til gengæld kræver den normalt rindende vand."
Og det ser jo ud til at passe meget godt med det rindende vand ;-)
Så der kunne meget vel være gået en ornitolog tabt i dig, Tina ;-)
Kh Heidi

Eva sagde ...

Sød lille fyr. Jeg nyder at se på de små fugle i haven, - og der er bestemt ikke nogen ornitolog gemt i mig. Så jeg er glad for, at fuglen ér navngivet:)

AagePK sagde ...

I Danmark er bjergene så små, så vi må kalde dem bakker. Alligevel: som Heidi skriver, kalder vi dem ikke bakkevipstjerter, men bjeg-ditto. Der findes også Gul vipstjert.Det er den, englænderne kalder Blueheaded Wagtail, logisk nok, ikk')
;-)

Bettys blog sagde ...

Fin fugl. Jeg er også glad for, andre har givet dig navnet. Det er ikke min stærke side.
Hvad er det for et billedprogram, du har brugt til at få dine billeder så farverige?

Ellen sagde ...

Alene det, at du fik øje på den, viser hvor eminent en ornitolog du kunne være blevet.
Nuser lille fætter, den bjergvipstjert :-)

AagePK sagde ...

Det øverste billede er forøvrigt så fuld af spændende farver: den blå plastikpose, det gyldne vand med de blå reflekser, og samtidigt symbolikke: fuglen, der sidder på vort skrald, at du helt seriøst bør overveje at indlevere det til fotokonkurrence, f.eks på British Natural History Museum. Det har altså en stor WOW-effekt, som ville komme til sin ret i deres store screen-billeder. Jeg genså lige nogle billeder fra deres 2009-konkurrence. Det vil sagtens kunne klare sig!

Tina - omme i London sagde ...

Heidi - waurv, nu er jeg jo helt stolt. Jeg anede bare ikke de fandtes! :)

Eva - :)

Aage - hmmm... jeg tror det er den vi kalder en "yellow wagtail". :)

Betty - ja, den er rigtig soed. Mht billedprogrammet, saa tror jeg maaske jeg har trykket paa trylleknappen (aner ikke hvad den hedder, men den ligner en lille tryllestav!) paa det sidste billede, men farverne var virkelig saa skarpe. Det var vildt flot!

Ellen - naah ja. :)

Aage - det kan da vaere man skulle proeve sig. Foerst var jeg irriteret over den grimme skraldepose, men saa kom jeg til at kigge paa farverne og billedet er jo fra en urban river. :)

AagePK sagde ...

Gul Vipstjert, Motacilla flava, hed ifølge tidligere fuglebøger Blueheaded Wagtail på engelsk; ifølge Wikipedia bliver man nu redirected :"Blueheaded Wagtail has been split into 2 species: Western Yellow Wagtail and Eastern Yellow Wagtail.
Så blev jeg lidt klogere igen, og så er dagen jo ikke spildt, vel?
Den der fotokonkurrence sponseres og er opkaldt efter Veolia. Og jeg mener seriøst, at du bør tilmelde dig.