05 oktober 2008

Soendag i billeder

Jeg havde et lille aerinde paa Sydenham High Street i middags, som var lige ved at blive til en heldagsaffaere, da jeg kom til at tage mit fotografiapparat med...

Jeg fortaeller migselv at jeg ikke kan lide regnvejr, men jeg bliver mere og mere sikker paa at det er ren og skaer indbildning, for saa snart jeg er klaedt paa til vejret synes jeg jo det er hyggeligt og elsker at luske rundt under hattens skygge og observere verden.

Vores High Street baerer tydelige praeg af den blandede befolkning i omraadet. Langt de fleste frugt og groent forretninger, saa vel som slagterforretningerne er ejet af folk fra alle mulige andre lande end England. Jeg elsker de tyrkiske butikker, da de tit har nogle af de ting jeg husker og savner fra Danmark, som f.eks. ristede loeg og tvebakker. Ja, jeg ved godt det er nogle underlige ting, men det er saadan nogle ting man kommer til at laenges efter nogle gange.

Engelske high streets ligner hinanden en del, hvilket foeles trygt og hjemligt. Jeg har akkurat den samme fornemmelse naar jeg gaar paa en dansk gaagade, de ligner hinanden og "foeles" hjemlige i deres enshed. Mange synes det er kedeligt, men jeg synes det er hyggeligt.

Jeg foeler mig tryg paa min high street, uanset at pressen goer hvad de kan for at man skal tro at samtlige Sarf London gader er fyldt med pistoler og knive og at folk bliver skudt og stukket alle steder og hele tiden. Det sker og det sker alt for tit, men langt de fleste mennesker gaar fredeligt og stille og passer deres handel og genkender slet ikke det gadebillede vi ser paa nyhederne, til trods for vi alle ved hvor det er!

Sydenham omraadet er virkelig et omraade med kontraster. Her ligger nogle kaempe store Victorianske og dyre hjem side om side med smaa council flats (socialt boligbyggeri) og almindelige familiehuse. London er sjovt bygget op, paa den maade da den er som en helt masse smaa landsbyer der er smeltet sammen til en stor by. Da jeg i tidernes morgen traenede som guide kan jeg huske vi laerte at London er verdens stoerste landsby og hvem som helst, som har skullet koere paa tvaers af London, ved at det er en meget noejagtig beskrivelse.

Jeg gik den paene vej hjem. Ned forbi nogle af de store sen-Victorianske hjem med "in/out" indkoersler og store traeer i forhaven. Vejen ligger parallel til vores og er bare saa forskellig at man kunne fristes til at tro at de to veje laa i vidt forskellige byer.

Efteraarets farver er virkelig kommet frem nu og mine oejne og fotografiapparatslinsen (ha - endnu et af de rigtig lange ord til min Wordle...) hoppede fra emne til emne og min knipseritis ville ingen ende tage, til trods for jeg skulle have alle mine poser fra mig naesten hver gang jeg ville tage et billede.
Regnen tog lidt af som jeg kom taettere hjem ad og vejret var egentlig rimeligt lunt, det regnede bare og det blev motiverne ikke grimmere af.

Jeg er ikke helt sikker paa hvad i alverden for en vortesygdom dette trae lider af, men jeg er spaendt paa at se om den overlever. Det ser i hvert fald skidt ud!

Jeg gik ned gennem "dog shit alley" hvor platantraeernes grene hang tunge med regnen og stien naesten var helt fri af hundelortene, som man normalt har rig mulighed for at traede i. Jeg gaar ud fra det er regnen jeg kan takke for det, for jeg har ikke set nogen hunde med prop i roeven!

Stien er offentlig, men gaar mellem to hjem i den ene ende og et hjem og en skole i den anden ende. Dette skilt staar for hver ende og jeg undrer mig over hvor mange aar det har staaet der, for en £5 boede er vidst ikke fra dette aarhundrede!

Da jeg kom hjem gik der to skovskader i haven. Saadan nogen har vi aldrig set i haven foer, saa de blev selvfoelgelig foreviget, som det sig hoer og boer.

Pludselig tog regnen til igen og fuglene forsvandt som dug for solen, men vi har da lov at haabe at de kommer igen, for de er nu saa koenne.


Vi har haft nogle voldsomme byger i loebet af dagen, men nu staar kyllingen i ovnen og venter paa at risene koger og maendene kommer hjem, saa vi kan spise tidligt i dag. Vi har nemlig David paa besoeg og jeg ved han bliver saa glad naar maden staar tidligt paa bordet. :)

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Du er sgu' bare alt for god til at få mig til at længes :-)) Når jeg tænker London, så tænker jeg nemlig ikke Oxford St. osv, næh, gi' mig en High St./Rd til enhver tid. Jeg er vild med spadsereturene rundt i lokalkvarterne. Første gang jeg rigtigt "opdagede" det var for 11 år siden, hvor en veninde boede rundt om hjørnet fra Kilburn High Rd. Det var fantastisk. Siden hen er det blevet til mange af den slags oplevelser. Sidst Bethnal Green/Shoreditch området. Og hvor jeg kender det der med overdrivelserne ifb med kriminalitet - jeg bor på Nørrebro i Kbh. Hvis man skulle tro medierne burde vil alle gå med skudsikre veste, hvis vi altså i det hele taget vover os ud :-)) Heldigvis er det ikke sådan i virkelighedens verden - men den daglige virkelighed sælger selvfølgelig heller ikke så mange aviser :-) Ha' en god dag, her er vi beriget med et fantastisk solskin lige fra morgenstunden - og den smukkeste solopgang.

Lene sagde ...

Åh ja overskrifterne i aviserne er ikke gode for udenforstående, som eks. en mor der har fået en datter bosat på Nørrebro, Sole ;-)

Drej om hjørnet og du får en ny oplevelse :-) tak for turen, Tina

Unknown sagde ...

Det er en rigtig efterårs tur du har gået, nedfaldne blade og regn, du har også fået taget nogle flotte billeder.Her i Danmark synes jeg vi har fået mange skovskader, oppe ved sommerhuset ser jeg dem tit de er så flotte.

Tina - omme i London sagde ...

Sole - det er faktisk en sjov observation du goer der mht Oxford Street, som for mig er en high street som alle andre, bare knap saa god som min, der er hemlig ingen hardware store. :)

Lene - lad aviserne om overskrifterne og lyt til din datter for at faa det rigtige gadebillede. Du har selv opdraget hende, saa du ved hun er en fornuftig pige, med ben i naesen.

Conny - de er rigtig koenne, skaderne, jeg haaber de kommer igen.

Anonym sagde ...

Tina, præcis, ingen hardware stores på Oxford St., men ellers har du selvfølgelig ret, det er jo en High St.. Men for mig er det lidt ligesom Strøget i Kbh., det er mest for turister - jajaja, jeg er jo selv turist, når jeg besøger London, men foretrækker altså lokalområder. Jeg foretrækker nemlig også i Kbh. Nørrebrogade ell. Vesterbrogade for Strøget :-))

Lene, Tina har fuldstændig ret, ingen grund til bekymring. Jeg har boet på Indre Nørrebro i 13½ år og har aldrig selv oplevet problemer - jo, der har da været ballade, men aldrig noget der har involveret mig. Din datter skal nok bruge sin sunde jyske fornuft, så går det hele - det har jeg selv gjort og er kommet helskindet igennem :-))