02 september 2007

Aldrig har jeg set saa groen en August!

Sidste aar i August var vores have fuldstaendig sveden. Vi havde haft vandingsforbud i meget lang tid og ganske faa mm regn i loebet af hele sommeren. I aar ser sagen HELT anderledes ud.

Mens vi var i DK paa ferie var husets ryger (hvaes spyt, proev lige og spoerg hvor fedt det er at have opdraget paa ens boern i aarevis og saa ender to ud af tre med at ryge. Moegunger! (Kaephest - hvem mig?)) blevet sat paa pottevandingstjans. Han gaar jo og blomstrer i haven en del tid hver dag og saa kan han lige saa godt goere noget praktisk med tiden.
Om det er ham eller vejrguderne derhar gjort et godt stykke arbejde ved jeg ikke, men jeg tror nu mest paa det med vejrguderne, for det er ikke bare min have der er groen og han har vel naeppe haft vandingstjans hos alle naboerne ogsaa?


Jordbaerrene er heldigvis ikke alle groenne. I dag hoestede jeg tre smaa SOEDE, roede og gode baer. De naaede ikke ret langt omkring fra planten til min mund og jeg blev bestemt heller ikke maet af dem, men nej, hvor var de bare soede og gode. Jeg har altid troet det var saadan nogle miniature-pynte-jordbaer, men det er den aegte vare!
Som vi kan i aar - af egen avl.
Blomsterne i potterne blomstrer paa livet loes og ser ud som om de har i sinde at blive ved i et stykke tid endnu. Det er laekkert, nu vi kan maerke efteraaret i luftenen. Den koelige Septembervind har helt sikkert fundet sin vej her til. Skoent det har vaeret rigtig flot vejr her i weekenden, saa er det nu alligevel lidt lumsk.

Det foerste aar vi boede her var jeg ved at gaa i bro over at mine krokusser blomstrede i September, men de er aabenbart ikke krokusser (could have fooled me!) og det er helt normalt at de blomstrer nu. De hedder vidst et eller andet jomfru-noget og er rigtig soede.

Jeg tror fuglene har staat for baade gladiolus og ehmmm... hvad hulen er det nu de gule hedder? (marigolds) for jeg kan ikke huske vi har saaet dem - og da slet ikke lige der.
Det er sjovt at det er ok for naturen at saette gul, lyseroed og groen sammen, men hvis man malede eller strikkede de farver sammen ville de synes noget alternative (hmmm, maaske man skulle proeve; de er da fede).
Taenk sig at i September sidste aar var det saa varmt at vi knap kunne sove. I aar har vi slet ikke haft sommerdynen fremme! Ifoelge vejrguderne skulle vi have en fin uge forude. Vi faar se om det holder.





3 kommentarer:

Joan sagde ...

skønne billeder.
Jeg frøst sådan i nat, at pyjamasen kom på. Det er mange år siden, at den er kommet på før engang i november. underlig sommer har der været.

Lene sagde ...

jordbær i september, hvor lækkert

Tina - omme i London sagde ...

I eftermiddag har det saa vaeret rigtig sommervejr; gad vide om vi finder ud af det?