08 maj 2007

Barbaras nostalgitur for verdensdamer...

I tirsdags havde vi det mest fantastiske sommervejr, saa jeg besluttede mig for at gaa paa en lunch time vandring for at kigge paa hvor verdensdamen Barbara skejede ud, da hun boede i London.

Jeg gik op ad Moorgate til Chiswell Street og videre op til Errol Street, for at finde mit begyndelsespunkt; London City YMCA (DK: KFUM). Jeg stod i gaden et stykke tid og kiggede paa bygningerne. Det var faktisk mange aar siden jeg selv sidst havde vaeret lige der. Maaske i 1989, eller ca der omkring, i hvert fald tilbage til da jeg var stuepige paa Scandic Crown Hotel Victoria. Joesses, jeg blev da helt selv nostalgisk!

Jeg gaettede paa hvilken vej ville vaere den nemmeste til Blackfriars og blev enig med mig selv om at gaa den "lige" vej, skoent det er noget jeg goer meget sjaeldent.

Jeg gik ned ad Beech Street, langs Barbican centeret og drejede til venstre ned ad Aldersgate Street. Omraadet omkring centeret har aendret sig meget. Der er blevet saa smart og moderne. Barbican centeret er saa typisk af sin tid og et godt eksempel paa at det ikke bare var Victorianerne der kunne finde ud af at bygge noget der var vaerd at kigge paa i mange aar endnu.

Ved rundkoerselen i London Wall staar "the Museum of London". Det er mange aar siden jeg har besoegt det museum. Igen, helt tilbage til da jeg foerst boede i London og troede jeg bare havde et aar til at se det hele. Hold fast, hvor var jeg aktiv!
Jeg krydsede gennem "Little Britain", som vidst efterhaanden har et af de mest fotograferede gadeskilte i London, efter Matt Lucas og David Walliams geniale serie tonede frem paa skaermen. Det er saadan et smukt og interessant omraade.
Little Britain leder ned til King Edward Street, hvor fra man har udsigt til St Paul's for foerste gang paa turen. Det er saadan et laekkert syn. St Paul's er smuk fra alle vinkler. Jeg kan lige forestille mig hvad der gik igennem hovedet paa den unge verdensdame, naar hun gik ned mod den store kirke hver morgen. Jeg tror jeg havde det lige saadan da jeg plejede at leve ved Hampstead Heath og cyklede til Victoria hver dag og kiggede ned paa Big Ben for at se om jeg var sent paa den, inden jeg svang til hoejre paa Trafalgar Square ned mod Buckingham Palace. Jeg foelgte virkelig jeg var arriveret naar det var en del af min hverdag. Hvor var jeg ung! (",)
I King Edward Street er der bare gang i saa meget byggeri det naesten er uigenkendeligt fra dag til dag.
Jeg koebte en fantastisk vietnamesisk lunch i "Glo restaurant" (jeg er vild med det navn og elsker at de garantrisse ikke aner hvad det betyder paa dansk!) som jeg satte mig i Paternoster Square og spiste. Jeg sad med ryggen til et springvand og direkte udsigt til St Pauls. Solen skinnede og der var saa mange mennesker ude for at nyde solen.
Jeg fik mig gjort lidt for mageligt og pludselig var det tid at gaa tilbage til kontoret. Ergo naaede jeg ikke omkring Blackfriars Lane, men det naar jeg en anden dag.

Tak for turen Barbara - jeg haaber det var den vej du ville have gaaet, ellers maa jeg jo ud igen. (",)




5 kommentarer:

Regitze sagde ...

tusind tak for turen, Tina! det var som at være 19 år igen på en fridag fra assistant housekeeperrollen i Gloucester Road:)

Tina - omme i London sagde ...

Selv tak, det var saa lidt. Var du paa the Gloucester under frk Fiirgaard et al?

Lene sagde ...

Tak for kigget Tina, jeg boede på YMCA, når jeg var i London i 76, jeg arbejdede i Oxford som ufaglært sygehjælper.

Anonym sagde ...

1000 tak for billederne fra good old Errol Street (og YMCA'et hvor jeg i øvrigt mødte ham der nu er min mand). Nu er det jo temmelig laenge siden (1987-88) at jeg boede paa Errol Street og arbejde hos Saltorp-hvad-det-nu-var i Black Friar's Lane (for Carsten Iversen, som du vist ogsaa kender ?), men saa vidt jeg husker gik jeg igennem Barbican centret og saa ned langs St Paul's - men eftersom jeg ikke har vaeret i London siden (!) kan jeg ikke huske turen i detaljer. MEN nu maa jeg altsaa ogsaa snart en tur derover igen. KH Barbara - ovre i Belgien

Tina - omme i London sagde ...

Fedt Lene, det vidste jeg jo ikke. Du kan tro omraadet har aendret sig siden da!

Barbara, Carsten Iversen, har han noget med Per Troen at goere? Jeg har paa fornemmeren jeg her kommet om ved hans navn foer? Ehmmm... var han involveret i en skandale for nogle aar siden?

Jeg er glad for I noed turen til Errol Street. Kom snart igen, saa skal jeg guide...