18 februar 2015

Naturlaere

Weekenden foregik i saa langsomt et tempo som overhovedet muligt. Min veninde, som var paa visit weekenden over, mente ikke vi havde saa meget som aabnet et vindue i loerdags, men jeg kunne nu afsloere at jeg lod lidt frisk slippe ind paa badevaerelset om morgenen, men saa var det ogsaa sagt. Vi var begge enige om at vi blev noedt til at goere noget ved sagen soendag!


Loerdag var vejret graat og vaadt, men soendag var det perfekt for en lille udflugt. Bebsen, Spunken og deres soede mor, havde naevnt at de ville komme paa visit, saa de fik ordre om at tage varmt toej og roejsere med, saa vi kunne tage en tur i parken og hilse paa dyrene.


Personligt kan jeg godt lide at kigge paa dyrelivet, men jeg foretraekker hvis for eksempel alle de mange egern holder sig lidt paa afstand. Den tankegang fatter boernene slet ikke, jo taettere, jo bedre. Sidste gang vi var paa ca. samme sted med min veninde og hendes bedre halvdel, var der et egern der kravlede op af hans ben! GULP!


Intet visit til Greenwich Park er komplet uden enten et besoeg hos kron og daadyrene eller ved udsigtspunktet. Denne gang var det dyrene der trak mest og det kom vi ikke til at fortryde.


Jeg saa et par Krondyrshjorte (eller hvad hulen de kaldes) ligge og pjaske lidt i vand. Jeg troede de tog bad, indtil jeg opdagede de knaldede gevirerne sammen.


Vi blev staaende laenge og kiggede paa de flotte dyr, som var naermest foraarskaade i det dejlige solskinsvejr. 'De slaas ikke, de leger bare', paastod Bebsen, meeen... uden at vaere ekspert paa omraadet, saa vil jeg vove den paastand at det var lige det de gjorde. Foraaret er lige saa stille paa vej.

5 kommentarer:

Eva sagde ...

Hvor ser det da dejligt forårsagtigt ud.

AagePK sagde ...

Du har ganske ret: hos krondyrene hedder hannerne hjorte, og de slås: nemlig om hunnerne, som hedder hinder i den familie. :-)
Og jeg ville også gylpe engang, hvis der kom egern op af mit ben! :-) Hvis de bare kravlede op ad mit ben ville det ikke være så slemt. Tak for turen!
I nat var jeg forresten en tur i London: med Dan Cruickshank op og ned ad Themsen for at se på broerne: tænk sig, de har fundet egetræspæle af den ældste bro, fra ca 1.500 fvt, ved Vauxhall!

Tina - omme i London sagde ...

Eva - det er lidt foraarsagtigt, men vi kan nu sagtens naa at faa noget vinter endnu; her har vaeret rigtig koldt (laes: under 10 grader) i denne uge.

Aage - LOL, af/ad - same same. :)

Jeg maa ned og tage billeder ved Vauxhall en dag naar der er lavvande. Paelene ses ganske tydeligt. :)

Lene sagde ...

Tænk at bo i en storby og så alligevel være tæt på grønne områder, dejligt :-)

Farmer sagde ...

Det er ikke alvor mellem kronhjortene på denne årstid.
Deres brunsttid er i september/oktober.
Når det rigtig går for sig i brunstperioden kan kampene blive så voldsomme, at det koster livet for en af dem.