05 januar 2014

Soendagsudflugt

Som meget af NordEuropa har vi haft noget vaerre blaesevejr og har faaet en hel del regn i de sidste 3-4 uger. Det har medfoert en hel del oversvoemmelser ved kysten, saa vel som floder. 


Ca 65 km af Themsens 350 km loeber lige tvaers gennem London, hvilket historisk har givet en anelse problemer under den slags vejrforhold som vi har lige for tiden... Heldigvis var der nogle kloge hoveder der fandt en loesning paa problemet og for 30 aar siden kunne de indvi the Thames Barrier, som gerne skulle loese fortidens oversvoemmede London.


I eftermiddag tog vi op for at kigge paa barrieren, som i disse dage er lukket naar vi har hoejvande og denne gang blev vi ikke skuffede, barrieren var lukket! Billedet ovenover viser barrieren fra London siden. Selve barrieren er det sorte stykke mellem de store soelv og gule fiduser. Den jeg har taget et billede af her er ikke helt lukket og man kan se vandet bruse ind. Maagerne hang forventningsfulde over vandet, som maaske kunne bringe en lille godbid ind fra havet. :)


Naar man kigger fra 'havsiden' mod Canary Wharf og central London faar man et bedre billede af hvor hoejt vandet staar. Barrieren til venstre er helt lukket og der skal ikke vildt meget mere vand til foer vandet kunne splaske over.


Grundet den lukkede barriere var der ingen adgang til stien nedenfor hvor vi stod. I England er vi MEGET (laes: FOR meget) opmaerksomme paa sikkerhed og man skulle jo noedigt faa vaade taeer. Ok, i gaar (eller var det i forgaars) kunne man godt nok faa mere end vaade taeer, men alligevel…


Paa hjemturen koerte vi via vores yndlings udsigtspunkt; der var ogsaa hoejvandet - luften var i hvert fald temmelig klam!


4 kommentarer:

AagePK sagde ...

De er jo igang med noget lignende i Venedig, vistnok kaldet Moses. Nogle er dog opmærksom på muligheden af, at floden Pos aflejringer vil mudre lagunen til.
I 1964 lå der skibe ved BlackFriars og spulede flodbunden for at fjerne aflejringerne der; har man oplevet en stærkere tilmudring af Thames efter at man har bygget The Barrier?

Tina - omme i London sagde ...

Aage - floden er renere end den har vaeret i mange, mange aar, saa nej, det tror jeg ikke. Proev at kigge paa dette link, som er fra da Themsen fik en pris for det fantastiske genoplivningsproject den havde gaaet igennem: http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/8059970/The-clean-up-of-the-River-Thames.html

Irene sagde ...

Billedet med barrieren ind mod Canary Warf er fantastisk. Lyset er ekseptionelt spændende og giver et flot futuristisk udtryk. Tak for spændende og smukke billeder! Du har et godt "øje"!

Tina - omme i London sagde ...

Irene - lyset var helt fantastisk i et kort oejeblik, som lys kun kan vaere i de vejrforhold. Tak for roserne. :)