08 januar 2014

Udsigten fra min pind

Min hverdag tilbringer jeg med udsigt til en computerskaerm, som saa mange andre. Drejer jeg oejnene en lille bitte smule vaek fra skaermen, har jeg den dejligste udsigt over Trafalgar Square, hvor Lord Nelson staar og holder oeje.


Foran Nelson's Column staar en gammel statue af King Charles I. Jeg tror ikke statuen specielt bemaerkes af de besoegende i London, tvaret imod tror jeg den staar lidt i vejen, naar de gerne vil have et billede af Lord Nelson og loeverne. 


Det er ellers et punkt der burde vaere en stor attraktion, for fra lige praecis den maaler man distancerne til/fra London - ergo udgoer den Londons og naesten verdens midtpunkt. :)


Jeg tjekkede lige hvem King Charles I egentlig var. Altsaa, jeg kunne godt selv regne ud at han var konge i England i 1625-1649, for det staar paa et lille skilt ved foden af statuen. Det viser sig at han faktisk nemt kunne vaere en meget fjern slaegtning, for hans mor var nemlig Anna af Danmark, Christian den fjerdes soester. Christian den fjerde stammer vi, ifoelge min sparsomme (og helt og aldeles ubrugelige) historielaerdom fra (eller var det Adam og Eva?). Nu jeg har laert den lille detalje vil jeg hilse 'godaw' til faetter Charles hver gang jeg gaar forbi. Den lille fikse detalje at han blev henrettet for landsforraedderi lader jeg blive i historien; der var helt sikkert en forklaring og det var slet ikke hans skyld… ;)


Grunden til jeg egentlig var ude for at tage billeder af Nelson var at jeg var blevet bedt om at faa et naerbillede af den unge mand, 'hvor man kan se hans ansigt'. Jeg tror en enkelt due eller to har haft gang i noget paa hans ansigt! 


Da jeg lagde mine billeder fra dagens lille billedjagt op paa min computer, fik jeg oeje paa en regnbue, jeg tror den ene ende gaar lige ned i min chefs kontor - monstro man skulle til at hoere efter en loenforhoejelse?

13 kommentarer:

dqpage sagde ...

Ja man siger jo der findes en skat ved regnbuens fod - så hvordan mon han (chefen) forholder sig til det ? ;o)

Lene sagde ...

Tænk at du arbejder i verdens midtpunkt ;-)

AagePK sagde ...

Jeg tror, din chef vil kunne lide den vinkel at se spørgsmålet om en lønforhøjelse fra. I det mindste kan I da grine sammen.
Altså, nu går nul-meridianen jo i Greenwich, så det der med midtpunktet er nok noget city-snak, som ikke engang en ordentlig cockney vil acceptere.
Og jeg fortæller det gerne en gang til: danskernes bedste venner i London er duerne, fordi de dagligt hævner os for Københavns bombardement, og giver Nelsen deres lavement!

FUUR. sagde ...

Du er HELT sikkert LIDT i familie, med den Christian, Tina, og Anna, helt bestemt, på faderens side, bedstefar Christian og bedstemor Anna, JOW-JOW, der er noget der.

Irene sagde ...

Årh vores kongelige højhed, Schwesterlein, du er sød! A saje tak! 😘

AagePK sagde ...

Nu din familie er kommet på banen: første gang, jeg skulle møde Tina ved trappe nr 2 ned til Undergrunden ved Bank of England, var hun lidt hovedløs og i kongeblåt, så der var bestemt noget royalt over hende!!! ;-)
Tina, er det forresten dig, der har sms'et en julehilsen? I så fald: af hjertet tak!

AagePK sagde ...

Nu din familie er kommet på banen: første gang, jeg skulle møde Tina ved trappe nr 2 ned til Undergrunden ved Bank of England, var hun lidt hovedløs og i kongeblåt, så der var bestemt noget royalt over hende!!! ;-)
Tina, er det forresten dig, der har sms'et en julehilsen? I så fald: af hjertet tak!

Tina - omme i London sagde ...

Mona - det bliver spaendende at se. :)

Lene - mjahhh… nu har jeg nu altid troet at Danmark var verdens navle, men det kan vaere det er barnelaerdommen der er galt med igen? ;)

Aage - ha ha, hvis vi skulle maale Londons midtpunkt paa meridianen, saa skulle jeg bare maale hjemme fra for vi bor 0.007018 oest for meridianen. :) Mht julehilsenen, saa tror jeg det ikke, for jeg mener ikke jeg sendte nogen per sms, men glaedelig jul til jer alligevel. ;)

Mor og Irene - lidt kongelig har man vel lov at vaere. :)

Unknown sagde ...

Hej Tina
Tak for historie fortællingen om Anna af Danmark og kong Charles.
God søndag til dig

Annette sagde ...

Endelig, endelig nåede jeg London og du har bestemt ikke ligget på den lade side i mit fravær.
Jeg er vild med udsigten fra dit kontor, det vildeste jeg har været med til har været Wilhelminakanalen, men det holdt kun et halvt års tid ellers har det været kedelige triste industrikvarter eller bunkers, hvor jeg har opholdt mig. Kom der en lønforhøjelse eller virkede det slet ikke med regnbuen.

Donald sagde ...

Det var en dejlig tur på Trafalgar Square - med duer på Nelson og det hele. God afledning når man går og rydder op ...

Tina - omme i London sagde ...

Tak Conny og i lige maade.

Tina - omme i London sagde ...

Annette - der kom faktisk en lille loenforhoejelse, men det havde vidst ikke noget med regnbuen at goere. :)

Donald - :)