29 august 2013

Sculpture in the City

Som den vaagne laeser nok efterhaanden har observeret, saa er jeg ikke bare jordens heldigste menneske, jeg er ogsaa ret god til at udnytte mit held og lige praecis i dag havde jeg heldet med mig. 

Tilfaeldigvis saa jeg den anden dag, at der skulle bygges en LEGO version af the Gherkin, ved the Gherkin over denne uge og at alle der havde lyst at deltage bare skulle dukke op og deltage.


Som sagt var heldet med mig og ikke bare havde jeg et moede i the City i middags, moedet var noget kortere end beregnet, saa jeg havde en god halvtimes tid til overs, faa minutters gang fra gerningsstedet.

Ikke bare var der LEGO bygning, det viste sig jeg ogsaa var rendt i en lille kunstinstallation i gadeplan. "One through zero (the ten numbers)", hedder denne her, som er lavet af Robert Indiana.


String Quintet - af Shirazeh Houshiary.



Anthony Gormley's Parallel Field sendte mine tanker tilbage til vores tur til Tuscany for et lille aarstid siden, hvor vi moedte et par af hans skulpturer i den smukke bjergby San Gimignano. Billederne fra de skulpturer er slettet af censuren... :) Det er billederne af hans 'Angel of the North', som vi stoedte paa paa vejen til Skotland ikke, saa de foelger paa et tidspunkt.


Jake & Dinos Chapmans 'The Good, the Bad and the Ugly' dinosaurus figurer var ikke lige min still, faktisk synes jeg 'the Ugly' daekker ret godt!


Bag 'the Ugly' var der en heftig aktivitet af LEGO bygning. Der skal saft suseme mange LEGOklodser til at skabe en kopi af the Gherkin!


Selvfoelgelig skulle fruen ogsaa lige have fingrene i vaerket og byggede et par lag paa en af modulerne... :)

More really shiny things that don't mean anything af Ryan Gander.



Jeg proevede paa at tage et kunstnerisk billede af de mange skinnende ting og hvad fandt jeg, da jeg tjekkede fotografiapparatet lidt naermere - et billede af migselv. I gaar udkom der en ny version af ordbogen og lige praecis et ord der daekker saadan et billede var med, det kaldes ganske enkelt en 'selfie'. :)


Bench & Mare Street, E8 af Keith Coventry. Laeg venligst maerke til det lille skilt paa jorden 'Please do not climb'. Jeg tror ikke nogen fristes meget til at saette sig paa baenken. :)


Twenty-four hour flag, hedder de flyvende koekkenstole af Richard Wentworth.



Jeg havde ikke tid til mere, tog benene paa nakken og smuttede tilbage til the West End - endnu en oplevelse rigere. Held er ikke det vaerste man kan vaere udstyret med!

5 kommentarer:

AagePK sagde ...

More really shiny things: What's it all about, Shelfie?
(i Cilla Blacks udgave)
Og skolelæreren minder lige om, at det hedder Toscana på dansk; bare så vi ved, hvor vi er. ;-)
Hvad jeg kalder The Gherkin bliver vist også strøget af censuren; men Lego må da få et pænt overskud i år!

AagePK sagde ...

PS: der er da så mange Selfies, at det er helt overvældende: All-Selfies? Tutti-Selfies?

FUUR. sagde ...

Mus, du ved, heldet følger de tossede.
Lidt tosset, er man vel altid.
Du er ikke bare heldig, du forstår at bruge øjnene.
Heldigvis, lader du os se med.
Tak for det.

KirstenK sagde ...

Ja heldet tilsmiler de tossede og Guds engle...så kan man selv bestemme kategorien. Tak for en spændende tur!

Tina - omme i London sagde ...

Aage - monstro ikke LEGO har overskud de fleste aar? :)

Moa - jep, lidt tosset har man jo lov at vaere. :)

Kirsten - i dette tilfaelde er det helt 100% sikkert det er de tossede! :)