01 august 2013

En lille lokal sejr

For et lille aars tid siden kom vores sundhedsminister i tanke om at lukke skadestuen og foedselssuiten paa vores lokale sygehus, for at spare penge. Grunden til besparelserne - et sygehus i nabokommunen var kommet i financielle vanskeligheder og oehhh... det skulle vores kommune betale for... Heldigvis har vi nogle rigtige ildsjaele i lokalomraadet og i loebet af nul komma ingenting var der stablet en protestgruppe paa benene


Protestgruppen besluttede sig for at gaa rettens vej og stablede en sag paa benene, som skulle bevise at retten at sundhedsministeren slet ikke havde ret til at befale saadan en lukning. Sygehuset daekker en befolkning paa omkring 270,000 folk, hvilket jeg vil skyde paa er i naerheden af befolkningen af Aarhus. Forestil dig lige ikke at have en skadestue til at daekke Aarhus...

Sagen blev accepteret af hoejesteretten, som i dag gav sin melding paa sagen.


Afgoerelsen? Protestgruppen vandt og sundhedsministeren fik en lang naese. Det kan simpelthen ikke beskrives saa glad jeg er paa egne og protestgruppens vegne. Det er et KAEMPE stykke arbejde at stable en sag paa benene, og ikke bare lykkedes det at arrangere det, men ogsaa at faa et positivt udfald. FEDT!

5 kommentarer:

Ditte sagde ...

Tillykke med det. Det er hårdt at kæmpe mod 'de høje herrer', men så meget bedre når det lykkes :-)

Anonym sagde ...

Det var god læsning Tina...man skal ikke lade sig kue!

Annette sagde ...

Godt gået, tillykke med det.

AagePK sagde ...

En lille? En kæmpestor!
At vinde en så vigtig sag mod et ministerium er noget kæmpestort; alene det, at Højesteret kan se det rimelige i at indbringe den er stort. Jeg har haft fornøjelsen, sammen med flere andre, 2 gange, begge mod statsministeriet, men desværre kun med delsejre.
Men "de høje herrer" er vist gennemgående kvinder, ikk'? Ann Soubry, "who has a record of unusually fre speech", ifølge The Independent, og så 4 ud af 6 Chief Professional Officers. Eller hvad?
Et stort til lykke herfra.

Tina - omme i London sagde ...

Det er en KAEMPE sejr, men jeg skynder mig at tilskyde at det bestemt ikke er en sejr jeg kan tage aeren for, uanset hvor meget jeg holder med dem der kaemper. :)