28 august 2013

Lunch ved floden

Vi naermer os September og en lille skarp vind sniger sig ind med skyerne, men solen, den er der endnu og har efterhaanden holdt os ved selskab siden sidst i Juni. Sikken en sommer, det er mange aar siden vi har oplevet en med saa skoent vejr.


Jeg gik en tur ned langs floden og satte mig paa en baenk og spiste min lunch i gaar. Her er helt vildt mange turister, men jeg finder altid en baenk, uanset hvor mange turister her er.


Jeg taenker tit paa hvor meget turisterne mon observerer, naar de gaar rundt blandt nogle af verdens mest genkendelige sevaerdigheder. Ved de f.eks at den flotte, gamle Shell Mex bygning har Londons stoerste ur paa facaden, stoerre end Big Ben's... :)


Hvis ser kigger op langs floden kan man se St Paul's katedralen, som ser ud som om den ligger paa flodbredden, men det er synsbedrag, som man vil finde ud af, naar man kommer lidt naermere. Kirken ligger taet ved floden, men ikke paa flodbredden.


Naar man kigger op mod the City ser man i dag et helt andet billede end for bare nogle faa aar siden. St Paul's Cathedral var den hoejeste bygning i London indtil den blev overhalet af the BT Tower, ogsaa kendt som Post Office Tower, i tresserne og siden af the Natwest Tower i 1980 (ca.). Natwest Tower holdt hoejderekorden i ca. 10 aar, indtil Canary Wharf endelig saa dagens lys i 1990. Siden da er rekorden blevet slaaet mange gange og med mange etager.


Sidste stop, inden jeg gik tilbage til min pind var the Gilbert memorial paa the Embankment. Der er saa mange mindesmaerker rundt omkring i byen, som den gennemsnitlige turist ikke har en chance for at foelge med i, med mindre de virkelig har studeret inden de ankom. Der findes et fedt lille kort over alle disse mindesmaerker paa internettet, som jeg tit bruger, naar jeg finder et nyt. Kortet kan findes HER.

7 kommentarer:

AagePK sagde ...

Jeg er nok mest glad for Joseph Bazalgettes mindeplade: tænk, hvis han ikke var lykkedes med, ved hjælp af Victoria Embankment, at få fald nok på Londons kloaksystem.
Blackfriars' er dansk design, hvis jeg ikke husker helt forkert, lige som GPO-Tower.
Du finder jo altid en plads, lige som dengang vi spiste i den lille frokostrestaurant. (Jeg har tænkt en del over det, og er kommet til den overbevisning, at jeg også spiste der med min farbror i '64)

dqpage sagde ...

Det er rigtig Londons profil har ændret sig markant. Jeg kom der rigtig meget i 80'erne, og havde en pause på ca 20 år. Da jeg kom tilbage omkring år 2000 var det til en helt anden by. Masser af slum var væk - og erstattet af nye, moderne bygninger. Spændende nye bydele syd for floden og i dock området. London bliver aldrig kedelig - der er altid masser at udforske.

Annes indfald sagde ...

I aften går flyveren til 5 dage i London...
Jeg glææder mig til at gense byen med de uendeligt mange tilbud for alle interesser og enhver smag!

AagePK sagde ...

Arrg, det var jo Waterloo Bridge, den er bygget af Peter Lind, ligesom GPO, som vist i dag hedder BT eller sådan noget.

Tina - omme i London sagde ...

Aage der var jeg lige langsom nok... :) Mht restauranten, saa sagde min mentor altid om den lille frokostrestaurant at det var en af de aeldste i London og at servitricerne var del af det originale interioer. :)

Mona - Det hjalp betydeligt da vi fik verfet Maggi Thatcher af pinden og fik genindfoert en borgmester for StorLondon! :)

Anne - hov, nu er du nok lige ved at lande, i hvert fald hvis du kommer fra Billund. GOD TUR og nyd min dejlige by. :)

Aage - jeg havde et aerinde i taarnet for nogle maaneder siden og taxachauffoeren var lige ved at doe af grin, da jeg kaldte det 'the Post Office tower', for det er mange aar siden den har heddet det. Nu er det 'the BT tower'.

AagePK sagde ...

Ja, BT for British Telegraf, og der er ikke en kæft, der sender telegrammer nu om dage!

Sussi.Sussinghurst sagde ...

hvor morsomt, vi boede i Gilberts hus i sommers, da vi var på haverejse - og vi så også hans badesø hvor han druknede (altså det var selvfølgelig ikke morsomt).