26 december 2012

Amerikanske aebleskiver

For mange aar siden fik jeg en rigtig fik aebleskivepande af en af mine venner. Den har gjort tro tjeneste og har virkelig vaeret vaerdsat, men nu er den gaaet paa pension, da den ikke dur paa et induktionskomfur. Jeg taenkte ikke over det sidst jeg var i DK og havde derfor ikke faaet fremskaffet en. Jeg har ellers forelsket mig i en fra Le Creuset, men de saelger ikke aebleskivepander i UK. :(


Jeg gik forbi en butik en dag og saa en "Cake Pop Maker" i vinduet. Saadan en havde jeg aldrig set foer, men den fangede mit oeje, da den lignede en pandefuld aebleskiver til forveksling. Apparatet var sat ned til £17, saa jeg slog til!


I formiddags piskede jeg en hurtig gang dej sammen. Ja, det lyder lidt som om jeg lige kendte opskriften i hovedet, men det gjorde jeg bestemt ikke og den jeg valgte var ikke tip top, men den virkede! :)


Apparatet er lille bitte, saa den kan lige staa mellem "ringene" paa komfuret, som er saa nemt at goere rent bagefter.


Der er plads til 12 cake pops eller aebleskiver per portion, som tager ca. 4 minutter at kokkerere.


Efter godt fire minutter aabner man panden og voila, foerste runde er komplet.


Resultatet er kuglerunde aebleskiver, som i dette tilfaelde var en kende toerre, men det er jeg ret sikker paa er noget med dejen at goere, naeste gang bliver dejen en furbomodel. :)


En lille detalje, og den er virkelig lille - aebleskiverne er mikroskopiske; jeg vil gaette paa de maaler 3cm i diameter, saa lige praecis en mundfuld hver. Det er tilsyneladende ikke alt der er stoerre "over there". :)

4 kommentarer:

AagePK sagde ...

3 cm i diameter? Så er det ikke æbleskiver: hvor skal der dog blive plads til svedskemosen? Der SKAL jo en god klat INDE i hver!
Så det er fytnere, du får ud af det, men det er også fint nok, de skal bare drysses med flormelis....

Tina - omme i London sagde ...

Sveskemos lyder laekkert, er det en Aeroesk specialitet?

Tina - omme i London sagde ...

Oh, og fytnere???

Unknown sagde ...

Nu er den jo beregnet til cake pops som skal vaere en mundfuld:) Men jeg er glad for at du proevede den, for saa skal jeg ogsaa have en:)