25 december 2012

I aften er det juleaften

Endelig blev det juleaften og alle julegaverne er i hus. De skal godt nok lige pakkes ind, men det naar vi nok i morgen formiddag; de skal nemlig foerst bruges sidst paa dagen.


Jeg naaede at faa juletraeet pyntet inden vi naaede til nytaar. Ok, saa stjernen er liiige paa det stoerste til vores lille juletrae, som ganske vidst er lidt skaevt og stikker som bare pokker, men paa skulle det og det kom det. Traeet er et levende trae, som min elskede koebte saa det kan komme i haven efter jul. Det slog mig pludselig at jeg har klippet det oeverste af toppen af, men det er jo heller ikke meningen traeet skal blive kaempestort. :)


Der er altid visse ting der bare skal paa et juletrae, for det er bare ikke jul uden. Denne lille julemand har et par broedre. Jeg havde hele flokken med hjem fra Jamaica for nogle aar siden og nu kan det da slet ikke blive jul uden dem paa traeet.


De smaa fine engle koebte jeg for snart 20 aar siden og de har deltaget i vores jul hvert aar siden. Jeg fatter ikke de holder sig saa flot, for det er egentlig noget billigt bras, men de bliver selvfoelgelig pakket sirligt ind og er kun fremme nogle faa uger hvert aar.


Da boernene boede hjemme pyntede de altid juletrae. Det foerste aar jeg skulle stramme en juleaften paa benene spurgte de om de maatte og det maatte de meget gerne, saa det blev vores tradition. Af en eller anden maerkvaerdig aarsag blev denne lille dukke en del af den tradition og nu skal hun sidde lige under stjernen og klamre sig fast. Da jeg var barn havde vi en lille glasfugl med en meget fin hale, som havde en lignende position i juletraeet. Halen blev lidt sveden og monstro ikke ogsaa fuglen var lidt i stykker, men den var med!

Rigtig glaedelig jul til alt og alle.

6 kommentarer:

Madame sagde ...

Jeres juletræ er så smukt! Rigtig glædelig jul, Tina.

Eva sagde ...

Og vi har en lillebitte bamse i brun metal med sur mund, - den bliver også kigget efter hvert år:)

Inge sagde ...

Det er dejligt når der er minder i juletræspynten..
Rigtig glædelig jul til dig og din familie Tina.

AagePK sagde ...

God morgen, og glædelig jul!
Bare roligt: grantræet finder hurtigt ud af at sende et nyt topskud op, så det bliver næsten så godt som nyt!
Gennem årene har vi også fået små ting, som absolut skal med: hjerterne blev flettet for 40 år siden, sidste nye er små indianerenglebasser fra Bolivia, der spiller på panfløjte.

FUUR. sagde ...

Kan du virkelig huske den lille glasfugl mus.
Den ligger vist i julekassen endnu.
Men den er ikke alene.
Der er mange andre minder.
De flettede hjerter fra jeres barndom, lidt skæve, men fine.
Flaggurilanden, med svedne spidser hist og pist.
Alligevel skal de ikke kasseres.

Tina - omme i London sagde ...

Madame - tak skal du have og glaedlig jul til dig ogsaa.

Eva - LOL, de skal bare med!

Inge - ja, det goer julen lidt sjovere. Glaedelig jul.

Aage - He! Panfloejtespillende indianerenglebasser lyder fantastisk!

Moar - det ka' du tro jeg kan, jeg har stroeget dens hale mange gange. :)