20 maj 2012

Bryllup paa engelsk

I aftes var vi inviteret til bryllup i Kingston, ja altsaa ikke Kingston Jamaica, men Kingston upon Thames, som ligger i det aller sydvestligste London. Faktisk er det ikke ret mange aar siden den kommune blev en del af  StorLondon, til trods for man over hele hovedet ikke kommer ud af byen naar man koerer der over. Kingston ligger 17 miles (smaa 30km) syd/vest for os og er en helt fantastisk smuk del af byen. Det er ikke tit vi har aerinde der, og vi snakkede om at det var dumt vi ikke var taget afsted og spist frokost og gaaet en lille tur derovre, da vi faktisk havde omklaedningsmuligheder naar vi kom frem. Oh well, man kan ikke taenke paa alt og vi havde egentlig ogsaa rigeligt at give os til alligevel!

Jeg tror vi skal have lagt Kingston ind i vores turistprogram, for der har vi helt sikkert aldrig haft nogen med til og det er jo dejligt at faa udviddet turistprogrammet lidt for dem der allerede har set de roede busser og sort taxaer i spandevis.


Nu vi lige er ved de roede busser, saa koerte vi helt tilfaeldigvis bag ved en igaar, en gammel Routemasterbus, som nu bliver brugt som bryllupsbil. Jeg synes simpelthen det er en genial ide og elsker at se saadan en busfuld bryllupsgaester suse (saa meget som en Routemaster nu suser!) gennem byen.

Routemasterbussen er den suveraent mest populaere bus der nogensinde har koert her i landet og er ogsaa den Londonbus der er blevet beroemt verden over som et af Londons vartegn. Man kan finde alle mulige detaljer om saadan en gammel bus, bare ved at notere nummerpladen, som altid er det originale nummer. Nummeret foer denne her: CLT 86, kan jeg f.eks. konstantere blev eksporteret til DK i Marts 1987!



Bryllup paa engelsk foregaar i store rammer som det goer paa dansk, ud over at de har en langt laengere tradition i at goere saa meget ud af toejet og festlighederne. Gommen og alle hans mandlige familiemedlemmer var i lejede dragter, med fine veste med lilla broderi, som naturligvis passede med blomster og borddekorationer og alle brudens "piger" var i lilla og hvid, saa der ikke var et oeje toert. Gommen er Bebsen og Spunkens bedstefar, saa Bebsen var "flower girl" i tylskoert og hvad ved jeg. Tylskoertet var dog for laengst faldet, da vi naaede frem til "the evening reception". :)

De fleste bliver gift i loebet af dagen og kun den naermeste familie og venner er med i kirken og til spisning. Efter spisning ankommer resten af gaesterne til "the reception", hvor brudeparret skaerer kagen og danser aftenens foerste dans, som er fulgt af dans, snak og maaske en lille drink, natten lang. :)


Vi var inviteret til the Reception, hvor vi lynhurtigt fandt frem til vores eget familiebord. :) Spunken sov gennem det hele; musik, blinkende lys og almindelig festlarm. Ikke et kuk hoerte vi fra ham hele aftenen. 


Bebsen var en helt anden sag, for hun havde fundet skaalen med skumfiduser og det var en succes. Vi var dog helt klar over at hun havde faaet nok, da hun selv spyttede den sidste ud. Der er rigtig mange smaaboern i den del af familien og det er ikke allesammen der er lige velopdragne... Det var et stolt foraeldrepar vi fulgte til hotelvaerelset i aftes, for de havde bare faaet saa megen ros over hvor flot Bebsen havde klaret kirken og festen i al almindelighed. Naah ja og Spunken, ham havde folk vidst helt glemt, for ham var der ingen der havde lagt maerke til var med. :)

10 kommentarer:

AagePK sagde ...

Spunken er dog en pragtunge: at være så velopdragen, så man ikke lægger mærke til hans tilstedeværelse, det slår da alt andet.
Til gengæld risikerer man jo at glemme ham, når man skal afsted....... ;-)

KirstenK sagde ...

Herligt at have velopdragne børnebørn med...forstår godt forældrene var stolte...

Tina - omme i London sagde ...

Aage - der er over hovedet ingen fare for at glemme ham, han er ganske uforglemmelig. :)

Kirsten - bedsteforaeldrene strakte da ogsaa lige ryggen en gang. :)

Dorthe sagde ...

Bebsen og Spunkens bedstefar - jamen det er jo... uha, det er da godt, at de har 'en anden' LOL

Bryllupper er nu altid skønne.

Dorthe sagde ...

Og sådan en bus der - de var altså bare skønne med det der hoppen af og på i farten :o)
Genialt at lave dem om til bryllupsbusser.

AagePK sagde ...

Der findes en dejlig serie om 40-50- og '60-ernes engelske tekniske ikoner, heriblandt Routemasteren: om hvordan bombeflyenes konstruktion og aluminium indgik i opbygningen, og det hele ender med en prøvekørsel på glatførebane: ret sejt!
Jeg fik også et par gode billeder af en på Victoria Coach Station.

Tina - omme i London sagde ...

Dorthe - :) jeg var engang ved at fortaelle en om min elskedes svoger, som kommer fra Miami. "Du har da ikke en bror fra Miami" indskoed vedkommende, som lynhurtigt fik meget roede oerer og nej, jeg har ikke nogen bror fra Miami. :)

Aage - Mon ikke det var paa Victoria Bus Station, paa Terminus Place, lige uden for togstationen? Victoria Coach Station ligger saa upraktisk som det kan, i forhold til tog og busstationen. Fra Victoria koerer der flere af de skoenne Routemasters.

AagePK sagde ...

Jeg tror nu, at det er tog- og busstationen, der ligger upraktisk i forhold til Coach-stationen, hæhæ!
men sådan noget er englænderne jo mestre i, selv om vi i Danmark gør hvad vi kan for at følge med: nu ligger rigtigt mange tog-og busstationer et sted i udkanten af byen, helst hver for sig. Rudkøbing, Nyborg, bare et par eksempler.

Unknown sagde ...

De unger er saa smukke!!

Mht de roede busser, saa bliver der hver vinter sat en eller to op paa Princes Street i Edinburgh og de er lavet om til restauranter. Total hyggeligt at sidde derinde og spise mens sneen daler..

Tina - omme i London sagde ...

Aage - naar det kommer til offentlige transportmidler, saa synes jeg faktisk vi er ret godt med her. :)

Kat - tak skal du have. Mht busserne, saa kender jeg en lille restaurant som simpelthen ER en gammel Routemaster bus. Den er skoen!