04 juni 2014

Nu med ny karet

'Pomp and Circumstance' marchen af Elgar kender de fleste nok fra promenadekoncerterne i Royal Albert Hall. Da jeg foerst flyttede til England forstod jeg ikke helt det store behov for pomp og pragt og hoejtidelighed i det hele taget, men som saa meget andet, har jeg laert at leve med det og faktisk holde af det, til trods for jeg er saa lidt hoejtidelig, som et menneske kan blive.


I dag var en af de dage - dem med pomp og pragt, som vi har en del af paa denne tid af aaret. Dagens anledning var statsaabningen af parlamentet, som dronningen forestaar. The Mall var pyntet op til fest og heldigvis havde jeg tjekket dronningens rute inden jeg gik ud i regnen, for hun tog nemlig en smutvej!


Undskyld den forringede billedkvalitet, men jeg kunne ikke komme afsted med at tage en masse billeder. Jeg fangede dog denne lille video, som viser dronningens nye karet


Kareten er spaekket med historiske detaljer og er et fantastisk stykke arbejde. Jeg ville elske at se den taet paa og faa lov at studere alle de flotte, haanddrejede eller maaske skaarne, detaljer og det fine guldarbejde. Taenk sig, som karetmager at faa saadan en bestilling! 


Jeg tror nok Karetmager Frecklington falder i soevn med et stort smil om munden i aften, efter karetens foerste koeretur. Jeg ville i hvert fald vaere godt tilfreds, hvis jeg var ham!


6 kommentarer:

Eva sagde ...

Der er noget fascinerende over englændernes lidt gammeldags pomp og pragt. Jeg kan godt sætte mig ind i, at man kommer til at holde af det.

Annes indfald sagde ...

Traditioner giver nationen sammenhold og rødder... Det savnes vist mange steder! Måske det er noget man sætter større pris på det med alderen?
Rundvisningen på Parlamentet gav et indblik i historien, krydret med sjove anekdoter. Kan anbefales.

AagePK sagde ...

Fortsæt linket til www.downau.com/britania , DET er spændende. The Australian State Coach så vi jo tæt på, da vi var på Buckingham; men denne er dog noget speciel, tænk, de har gemt Newtons æbletræ og Shakespears mulberrytree, og begge har leveret stumper til intarsia, ligesom 100 andre steder og slotte: kronen på taget er fra Nelsons Victory. Og det hele bygget sammen i Australien. Indlagt varme og alt moderne grej incl.

Donald sagde ...

Jeg kan somme tider opfatte "pomp og pragt" - og andre måder at markere en dag - som en kærkommen milepæl, så man ved hvor langt man er kommet.

Men jeg forstår ikke at du skriver at man åbner parlamentet - jeg troede de havde sommerferie?

FUUR. sagde ...

Ikke sært, du er facineret af kareten mus.
Din oldefar på fædrende side, var karetmager Andersen i Løsning.
Ikke at jeg har kendt ham, han var borte, længe før jeg kom ind i familien.
Men illywel, som vist kun vi siger.
Der må være en forbindelse.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - netop

Anne - en af mine veninders datter har lige faaet job som guide i Parlamentsbygningerne, saa jeg haaber paa en rundvisning snart. :)

Aage - nemlig, det er bare saa spaendende!

Donald - Parlamentsaaret starter paa denne tid af aaret. Foer i tiden var det sidst paa aaret, men for nogle aar siden fik vi fastsat starten paa aaret som sidst i Maj. Hvert femte aar har vi Parlamentsvalg, som nu skal falde i Maj, hvor det foer 'bare' skulle falde inden for et bestemt aar. Haaber du forstaar, for jeg forklarer det vidst ikke saerlig godt. :)

Moar - jeg taenkte paa det, for jeg har godt nok mange gange hoert om karetmageren, jeg tror bedstemor var meget stolt af ham. :)