12 juni 2014

Foerst gik den baglaens, saa gik den i staa...

I London er der omkring 20,000 af de traditionelle, sorte taxaer, ogsaa kaldet 'black cabs' eller 'taxi cabs'. Taxa chauffoererne er typisk selvstaendige erhvervsdrivende, men det betyder ikke de ikke staar sammen, naar nogen truer deres forretning.


I dag strejkede de og det foeltes lidt som om samtlige 20,000 sad i Whitehall paa en gang - sammen med alle dem der er i traening for at faa den famoese 'badge', som man skal have for at kunne foere en 'black cab'. Strejkedemonstrationen var en 'go slow' protest og aldrig har jeg set en taxa vaere saa lovlydig naar det kommer til de 'taxa-groenne' trafiklys. De kunne bestemt ikke naa over, med mindre der VIRKELIG var yderst groent lys!


Samtlige taxaer og de smaa knallerter, som dem der er i traening koerer paa, snoevlede afsted og tudede om kap i timevis. For hulen som de larmede, men det er tilsyneladende saadan en infernalsk larm der skal til, for at de bliver hoert. Protesten skulle have varet fra klokken 14-15.00, men klokken 16.30 var der stadig en larm uden lige. Det tog helt til ved 17.30 tiden inden roen lagde sig over byen igen.


Grunden til strejken er at Transport for London (TfL) har givet et firma lov til at tage en del af the black cabs forretning, ved at bruge en telefon-app (kalder man dem ikke det paa dansk, saadan et lille program man downloader paa sin telefon), som fungerer som et taxameter, lov til at blive brugt i andre taxaer, helt uden at f.eks. tage sagen gennem retten foerst. Det var altsaa ikke specielt klogt gjort af TfL og forhaabentlig finder de en loesning paa problemet, men det er altsaa utroligt, for Londons black cabs er en af de helt store turisattraktioner, som man burde vaerne om. At vi fastboende ogsaa er ret glade for dem, bliver sagen ikke mindre bizar af!

3 kommentarer:

Annes indfald sagde ...

Jeg håber sørme, de får styr på taxamulighederne. De taxaer har været vores redning flere gange. Velfungerende og allestedsnærværende.
Selvom sådan en app er smart, skal der anvendelsen være "efter bogen" og ikke forfordele nogen.

Abildjyden sagde ...

Nogle ting må ikke røres.
Og ja, hos jer må black cab og de røde dobbelt dækkere.
New York - Yellow Cab.

Bukarest - Trambussen

NewOrleans - Sporvogne

Kunne fortsætte :-)

Tina - omme i London sagde ...

Anne - ja, taxaerne kan vi da slet ikke undvaere og ret skal vaere ret!

Abildjyden - lige praecis!