09 marts 2014

Dagens havevandring

Som den foedte bonderoev jeg er, kunne jeg ikke modstaa fristelsen til en lille havevandring i dagens smukke foraarsvejr. Efter sigende sneg vi os op paa 20 grader i dag, vel at maerke 20 foraarsgrader, som altsaa ikke er det samme som sommergrader!


I adskillige weekender i traek har jeg vaeret ude og inspicere disse loegblomster, som rigtig laenge har truet med at springe ud. Ikke om jeg aner hvad i alverden det er jeg har sat i den potte, som jeg ved med sikkerhed jeg fyldte i det tidlige efteraar. Hvad end det er, saa har jeg paa fornemmeren de godt kan faa lov at sprede sig i mit blomsterbed ogsaa.


Loegblomster har jeg en del af. Jeg kan slet ikke staa for dem og elsker naar de dukker op aar efter aar. Der falder tit en pose loeg i kurven, naar jeg besoeger et havecenter, eller LIDL for den sags skyld. :) Jeg aner ikke hvor jeg fik fingrene i disse tulipaner, men jeg er slet ikke i tvivl om hvorfor de faldt i kurven; den facon paa tulipaner har jeg aldrig set foer.


For tre uger siden lagde jeg en del loeg i jorden og paa min havevandring i dag kunne jeg se at det ikke kan vare laenge inden vi bliver beriget med et hav af tulipaner i alle farver. Indtil da maa vi 'noejes' med de smukke, franske anemoner.


Naah ja, og morgenfruer... :)


Jeg kunne bruge timevis paa at tage blomsterbilleder og det har mine naboer godt lagt maerke til. 'Naa, er du ude og fotografere blomster igen', har jeg flere gange blevet spurgt og det kan jeg jo kun svare ja til!


For to aar siden saa haven saadan her ud, det eneste der er tilbage af den gamle have er en fuchsiabusk, et lille aebletrae og ehmmm... monstro ikke jeg fandt et par krokusloeg ogsaa? Ja, det er jo ikke fordi vi har sloejfet noget i haven, der var bare ingenting!


Vi har endnu ingen stoerre traeer i haven, men naboen har flere, som vi ogsaa nyder godt af, f.eks. denne skoenne magnolie, som er liiige paa nippet til at staa i fuldt flor.


Naevnte jeg de franske anemoner? :)

6 kommentarer:

Eva sagde ...

Nøj, hvor er det hele langt fremme hos jer.

AagePK sagde ...

Altså, montbretia er det første, der falder mig ind, den ligner fresia en del. Men 100% sikker er jeg ikke.
Ellers er der godt nok nydeligt; hos os tramper tømmermændene godt rundt i haven, de er ved ar sætte nye vinduer i, og fornyer samtidigt kvisten. Så må haven lide lidt i år.

Inge sagde ...

Hold da op hvor er alt meget længere fremme hos dig end hos os.. og 20 gr. kan vi heller ikke matche.. :-)

Tina - omme i London sagde ...

Eva - ja, jeg synes ogsaa det hele er meget tidligt paa den.

Aage - Montbretia er det ikke, dem har jeg en stor dusk af, men jeg tror faktisk det er fresiaer, for dem er jeg helt vild med og monstro ikke jeg havde koebt nogle knolde (?) sidste aar, som blev lagt i potten? Hvis, saa vil jeg mene de er VILDT tidligt oppe - og det ved en oestvendt mur! Jeg glaeder mig til vi ogsaa kan saette nye vinduer i, for hulan vi traenger. De faar dog ikke lov til at trampe paa mine blomster, saa bliver jeg sgu skrap!

Inge - LOL, vi er altsaa ogsaa de fem grader sydligere end DK, saa det er jo at forvente.

FUUR. sagde ...


Blir jeg sku skrap.
HÆ_HÆ. Mus man blir ikke noget man er.

Tina - omme i London sagde ...

Ha ha Moar - du ER skrap og det har du alle dage vaeret. Aaaah, du sagde skarp? ;)