23 marts 2014

Turen gik til Richmond upon Thames

Twickenham ligger i det syd/vestlige London, omkring en 25-30 km her fra. Det er ikke et sted jeg nogensinde har frekventeret, men i gaar havde jeg en lille udflugt dertil og det er bestemt ikke sidste gang jeg har tilbragt en dag der.


Vi var paa besoeg hos en veninde, som tog os ud paa en gaatur i omraadet. Vejret var helt perfekt til en tur til fods og det flotte omraade gjorde godt til oejnene ogsaa. Gaaturn strakte sig over noget der ligner godt 10 km, saa der blev travet igennem.


Turen startede ved Richmond Lock, som er den oestligste sluse i Themsen, altsaa den taettest paa London. Themsens tidevand naar saa langt ind i floden som til omkring denne sluse, saa der har vaeret travlt i forbindelse med de store oversvoemmelser tidligere paa aaret!


Jeg kunne ikke modstaa fristelsen til at tjekke konstruktionsaaret for Richmond Bridge, da jeg ikke rigtig kunne saette en alder paa den bare ved at kigge paa den. Det viste sig den er fra 1777, saa det var ikke saa saert. Den er smuk i sin enkelthed - og saa maa man sige den er bygget til at holde!


Paa og ved floden var der adskillige tegn paa det skraekkelige vejr og oversvoemmelserne vi har haft i vinter. Klik ind paa billedet ovenover og foran den lille oe ligger der en hus-U-baad!


Vejret i gaar saa naermest sommerligt ud og der var masser af folk ude i vejret, men jeg var nu glad for jeg havde baade en ulden frakke, hat og handsker paa. For det ikke skal vaere loegn naaede vi baade at blive regnet og haglet paa, men det blev turen heldigvis ikke ringere af. :)


De mange 'garager' (hvad hulen hedder en garage til en baad?) langs floden gemmer paa alskens forskellige kajakker og kanoer, som sikkert snart skal i vandet. Jeg fik desvaerre ikke et rigtig godt billede af en af de trationelle Thames robaade, ogsaa kaldet en 'Thames skiff', men for de nysgerrige kan de ses paa dette link. 


Paa turen op gennem Richmond Park fik min veninde oeje paa denne lille markoer paa stien. 10 miles til St Paul's stod der paa jorden og 'St Paul's Vista' paa paelen foran. Laeg maerke til korridoren i de hoeje traeer i baggrunden...


The St Paul's Vista fra Richmond Park er en af de fredede "synslinier", hvor man ikke maa forstyrre udsigten til St Paul's Cathedral. Kuplen paa St Paul's ses ganske tydeligt mellem traeerne, til stor glaede for de der opdager udsigten.


De der ikke lagde maerke til udsigten til St Paul's saa saa meget andet - f.eks. skovanemonerne i fuldt flor; jeg havde lyst til at grave dem allesammen op og tage dem med hjem til min egen have. :)

Skulle jeg bo et andet sted end hvor jeg bor, kunne Richmond meget gerne komme under overvejelse! :)

7 kommentarer:

FUUR. sagde ...

Endnu en dejlig gåtur,
med dig som guide MUS.
Tak for den.

Anonym sagde ...

Tak for turen :-) i Sorø roklub kalder vi det en bådhal, måske det også kaldes sådan hos dig ? I gpr talte jeg med min ældste, Jeppe, han havde rigget både til i Aalborg og havde været en tur på Limfjorden og roet et par kilometer :-)

Donald sagde ...

Hvor bliver jeg nysgerrig - frem med Google Earth. Den østligste sluse ligger langt mod vest, det tænkte jeg nok, men jeg vidste ikke at tidevandet når helt derover. Jeg var godt klar over at der var dokker langs med Thames både øst og vest for Greenwich, dokker og havne, som nu er nedlagt af flere forskellige grunde, men som vel var byens livline i imperietiden og mange år efter.

Richmond Bridge, er det ikke en støbejernsbro? Det er en spændende historie hvordan UK udviklede støbejern.

Billedet med udsigt til St.Pauls forvirrede, det er jo langt væk! men ser ud som om det er tæt på.

Et spørgsmål: Thames Barrier kan spærre for tidevandet - men gjorde de det, fik de lukket den, da der var oversvømmelser? Google Earth har ikke billeder af den i lukket tilstand! Nå Google søgning klarede det: The Thames Barrier closed, December 6, 2013. Image (c) MPS Helicopters. Men det ser mystisk ud, for det ligner at der alligevel går vand igennem. Man skulle tro at man pumpede vand væk fra byvandet (upstream Thames), men på billederne ser det ud som om vandet går IND til London.

Tina - omme i London sagde ...

Moar - selv tak, du er velkommen til at komme og gaa med.

Anne - jo, en baadhal lyder da meget plausibelt. :) Jeg ville elske en lille rotur paa Limfjorden. :)

Donald - Thames Barrieren har vaeret lukket flere gange i vinter end i hele sin levetid. Jeg tog lidt billeder der i Januar af den lukket: http://twishart.blogspot.co.uk/2014/01/soendagsudflugt.html

Barrieren lukker for det indadkommende tidevand, men det var ikke nok, da der jo ogsaa er det normale flodvand, som kommer fra inde i landet - og alt det nedboer vi fik og derfor kunne det ikke lade sig goere at holde oversvoemmelserne fra doeren laengere oppe naer flodens udmunding. Du kan laese mere paa dette link: http://www.environment-agency.gov.uk/homeandleisure/floods/38353.aspx

AagePK sagde ...

Altså: hal er noget større: dette er et bådehus. Havde huset været på en båd, havde båden været en husbåd. I sommers sejlede vi rundt i kanalerne bagved Refshaleøjen og så de gamle kanonbådshuse, de er meget smukke, en del bruges til sejl- og kajakklubber.
Ude i Richmond ligger der også et lækkert gartneri med shop og restaurant i orangeriet, jeg må se at finde det frem.

AagePK sagde ...

Yes: lidt længere op ad Thames, ved Petersham Meadows, ligger Petersham Nurseries: der vil både dine øjne og tænder løbe i vand, er jeg sikker på. De har deres egen side: petershamnurseries.com

AagePK sagde ...

Var forresten lige en tur på Eel Pie Island for at se på hus, sammen med Lucy Alexander: Put the Money where your Mouth is; hun opgav dog og kastede sig ud i noget større, med en større ombygning af jeres, men også med smukke glas-døre.