06 november 2012

Vintermad

Jeg har frosset som en lille hund i en tynd papirsnor hele dagen og kunne ikke vente paa at komme hjem og faa stablet noget vintermad paa bordet. Vi havde lige modtaget en kasse groentsager fra morgenen af og mit haab om at der var noget passende suppemateriale i holdt stik.


Kartoffel og fennikel blev hovedingredienserne og snart stod en dampende baljefuld peberkrydret suppe parat. Paa engelsk ville vi kalde saadan en "suppe" for "broth", men jeg kan ikke lige finde en oversaettelse til dansk, som dur.

Suppen ramte lige hvor den skulle og langt om laenge fik jeg varmen. I morgen tror jeg vinterfrakken skal indvies, for jeg skal ikke sige andet end vinteren har vundet over efteraaret. Brrrr....

5 kommentarer:

AagePK sagde ...

Jamen, broth er suppe. Den er godt nok jævnet lidt af kartoflere, men man ville alligevel sige kartoffelsuppe, og ikke kartoffelvælling, selv om den har konsistensen til det. Det er det samme med amerikanernes chowder. Her i huset stod den på græskarsuppe, med knæbrød og appenzeller-ost.

Tina - omme i London sagde ...

Ok Aage, saa kalder vi det suppe. Jeg kan huske min mor lavede noget lignende, da jeg var barn. Hendes version var nok ikke vegetarisk, men den smagte fantastisk!

krusemarianne sagde ...

I min verden hedder det kraftsuppe. ;-)

krusemarianne sagde ...

I min verden hedder det kraftsuppe. ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Krusemarianne - det goer det egentlig ogsaa i min, men det havde jeg godt nok glemt alt om, for jeg har ikke hoert det udtryk siden jeg var barn. Uhmmm... jeg kan ligefrem smage min mors laekre kraftsuppe ved tanken!