14 september 2012

Mit Toskanske koekken...

Min bror var for nyligt i Thailand og tog der et madlavningskursus og bedst som jeg sad og laeste i den lokale guidebog kom jeg i tanker om at den slags er ganske populaert i Toskana.


Hos min svigerinde er der ikke langt fra tanke til handling og inden for faa oejeblikke havde hun bestilt en kok til at komme og undervise os i vores toskanske koekken.


Filippo dukkede op klokken 11 i formiddags og snart havde vi alverdens laekre retter parat til frokost. Forretten stod paa bruscetta med squash og en del olivenolie - og selvfoelgelig en nydelig dusk fra haven, til pynt!


Til den naeste ret skulle vi have hjemmelavet ravioli. Pastadejen laves af et aeg og 100 g. mel (plus et drys salt) per person. Dejen aeltes og koeres igennem en pastamaskine til pastaen er fin og tynd. Pastaen fyldes med ost og spinat, som lavest til smaa fyldte kuverter.


Ifoelge Filippo var mine pastakuverter "perfecto", saa jeg har tilladelse til at lave den endnu engang. :) I det hele taget var Filippo lidt betaget af mig og den ene af mine svigerinder, da vi var nok saa "ordens" som de andre to.  Det fik vi en hel del gas ud af!


Hovedretten stod paa svineschnitzler, lavet af Toskanske grisebasser. Til vores store overraskelse laegges alt i kold olie, og saa saettes panden paa komfuret. Vi er alle vandt til at haelde alt i varm olie, saa det var lidt af en overraskelse. Schnitzelerne smagte fantastisk, saa den metode kan godt anbefales!


Tilbehoeret til schnitzlerne var skaaret roed og gul peber med aubergine og lidt salt og peber, stegt i kold olivenolie i maaske fem minutter. Det var en rigtig laekker ret, men jeg kunne nu godt finde paa at tilfoeje lidt timian eller rosmarin.


Til dessert tilberedte vi jordens stoerste tiramisu. JOESSES, som er det bare nemt at lave og for hulen, som er det en lakker dessert. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi faar saadan en dessert paa bordet!

Jeg havde aldrig regnet ud at det var saa snydelet at lave pasta og at jeg ville elske processen saa meget. For hulen, hvor har vi hygget os og monstro ikke hjemmelavet pasta sagtens kunne vaere paa menuen for fremtiden?

10 kommentarer:

AagePK sagde ...

Jeg kan ikke forestille mig, at nogen, der kommer i din nærhed, ikke skulle blive" lidt betaget" af dig! ;-) Din svigerinde kender jeg jo ikke, så der vil jeg nødigt udtale mig, hehe!
Men det ser utroligt lækkert ud, og det er da noget nydt med at komme svinekød på en kold pande.

Farmer sagde ...

Det mest velsmagende stykke svinekød jeg nogensinde har smagt fik jeg for en halv snes år siden i Lucca. Så ja, de kan noget med det svinekød på de kanter. Kødet var fra en lokal svinerace, som vist går under egetræer om efteråret for at æde agern. Den smag sætter sig i kødet.

Iøvrigt smart at bestille en kok hjem i køkkenet i stedet for at tage på restaurant, når nu muligheden var til stedet.

Eva sagde ...

Hvor er det en fed idé med hjemmekursus af en kok.

Margrethe sagde ...

Sikke en fantastisk ide med egen kokkeskole - Det ser skønt ud :-)

Bettys blog sagde ...

Det er en fantastisk ide, at få køkken hjem i eget feriekøkken. Det ser hyggeligt ud.

KirstenK sagde ...

Hjemmekursus med en kok var da en fantastisk ide...Lækre retter i har lavet ...hjemmelavet ravioli og tiramisu hører til mine favoritter!

Farmer sagde ...

Cinta Senese hedder svineracen, som I bør smage, når I nu er på egnen.

Her er lidt om bæstet:

http://www.madklummen.dk/EasyBlog/Indlaeg/cinta-senese-den-toscanske-tradition.html

Tina - omme i London sagde ...

Aage - du er soed!

Farmer - det var nemlig lige praecis den slags gris vi fik. Det er rigtig godt koed. Vi har ogsaa smagt oksekoed fra de kaempe Chianina okser. Jeg kan ikke komme i tanker om jeg har hoert om dem foer.

Eva - det var simpelthen bare en oplevelse af de fede.

Margrethe - det var det ogsaa. :)

Betty - vi hyggede os med det og maendene kunne slet ikke holde sig ude af koekkenet. :)

Farmer sagde ...

Spændende race!
Chianinaracen er verdens højeste.
De bliver forskningsmæssigt brugt til at genskabe en urokse-lignende race ud fra de resultater brødrene Heck opnåede får 2. verdenskrig.

Brødrenes resultat dengang gav for små dyr.

Tina - omme i London sagde ...

Farmer - nej, hvor spaendende! Desvaerre lykkedes det mig ikke at faa nogle ordentlige billeder af de smukke dyr, men nu kan jeg da sige jeg har smagt dem og det ville jeg gerne goere igen. :)