06 april 2015

Paaske for fulde gardiner!

I England er paaskeferien for det arbejdende folk er paa fire dage og de fire dage er bare nogle af de bedste i hele aaret. Til jul har man det samme antal fridage, men i julen er dagenes aktiviteter rimeligt fastlagte, ergo er paasken min yndlings!


Havecentrene og goer-det-selv forretningerne er altid spaekket med folk i paaskedagene. Vi kan tilsyneladende ikke bare holde fri i fire dage, saa ogsaa vi havde et Ikeabesoeg lagt ind i programmet. Heldigvis har vi ingen smaa boern, saa vi fik det overstaaet der skulle overstaaes paa et tidspunkt hvor ikke hele verden havde faaet samme ide.


Med pligterne overstaaet fredag og loerdag, stod soendag i familiens tegn. Bebsen og Spunkens mor havde faaet den geniale ide at vi skulle holde en lille aeggejagt i vores temmelig overskuelige have og jeg skal ikke sige andet end det var en succes, som sagtens kan gentages mange aar endnu!


"Jeg fik en lille kylling" raabte Spunken begejstret, mens Bebsen gladeligt gnuflede loes paa et chokoladeaeg. Den lille kylling er en af mine egen yndlings, som jeg slet ikke kan lade vaere med at koebe naar jeg ser dem. Jeg havde lagt et par stykker ved nogle af aeggene og det var en kaempe succes; kyllingerne oplevede alt muligt i loebet af dagen - de var med over alt!


Jeg sprang haven over i denne weekend, men den klarer sig nu ogsaa helt fint uden mig, kan jeg se. Den Japanske kirsebaer er lige paa nippet til at springe ud. Alle de andre af slagsen er for laengst i blomst, men Prunus serrulata varianten lader vente paa sig - og det er hele besvaeret vaerd. Bare vent...


Den lille enlige franske anemone, som en venlig fugl har flyttet fra min forhave til indkoerslen staar stadig og straekker hals efter solen. Jeg har ikke set tegn paa den, der hvor den blev saaet, men kan ikke naenne at flytte paa den fra dens nye sted. 


Disse skoenne paaskeliljer afgiver den mest fantastiske vaniljeduft om aftenen. Jeg har nogle staaende ude ved fordoeren og de faar et hav af kommentarer hver gang. Jeg aner ikke hvor jeg har koebt dem eller hvad de hedder, men kan anbefale dem paa det kraftigste. :)


Oh, og jeg havde lejlighed til at koere forbi en kaempe haengepil i dag, taet paa hvor vi boede foer. Naar den er i blad er foraaret for alvor kommet - det er bare helt i orden med mig!

P.S. bloggen virker igen - SKOENT!

4 kommentarer:

Benedicte sagde ...

Godt. I har nydt de dejlige påskedage, vejret har tydeligt også været fint hos jer, i år. Æggejagt er en herlig tradition; i vores uregerlige have kræver den en del tålmodighed! Foråret er som sædvanligt lidt længere fremme hos jer, men det er altid rart at se, hvad der er på vej til os andre.

Tina - omme i London sagde ...

Ha ha Benedicte, en noget mere uregerlig have ville egne sig bedre end vores, men det ved boernene jo ikke, saa det gik alligevel.

Ellen sagde ...

Det er bare så skønt, når børnene går op i den slags ting med liv og sjæl - det er en meget smittende glæde :-)
Her havde vi også flot vejr, men det var alt for havekoldt endnu, desværre; det er først ved at være i orden med temperaturen nu - den er kun lige kommet over de 10 grader.

Donald sagde ...

Påsken her var også sommerhusfolkets store indrykningsdag. Lokalområdet bliver til en by med 70000 indbyggere (ja OK - så skal man også regne nabo-kystbyerne med, men det hele hænger jo sammen).
Dejlige billeder. Og hvor er det flot at haven kan klare sig selv - det kan min ikke, men den har nu heller ikke fået samme kærlige omsorg som jeres.

Og så til børnene: De børn er bare så søde, og det herligt at de går på med liv og sjæl.