06 maj 2013

Med solen paa naesen

Til trods for at vores nuvaerende have er en femtedel saa stor som den forrige og i oevrigt har en meget spartansk beplantning, saa synes jeg alligevel hele kadaveret vaerker efter en hel dag ude i det gode vejr. Det kan skyldes at dagen er foregaaet med en del graven og goeren og laden...


Vi har hele tre planter i haven som var her da vi flyttede ind; en fuchsia, som min elskede troede var helt og aldeles doed, men som nu er blevet skaaret helt ned og skyder som tosset fra roden; et aebletrae, som saetter blade til den store guldmedalje; og en lille bitte rose, som vi gravede frem blandt graesset i indkoerslen, vi faar se hvad den bliver til.I dag har jeg plantet en del af alle mine potter ud i indkoerslen. Blandt potterne var min smukke rose, som jeg er temmelig oem over. Jeg har debatteret (med migselv, forstaas...) i ugevis hvor vidt den skulle i forhaven eller baghaven, men forhaven vandt. Nu vil jeg glaede mig til den staar i blomst igen, da det er to aar siden den sidste blomstrede i min have. :)


Den lilla anemone koebte jeg i the Lost Gardens of Heligan, som vi besoegte i sidste weekend. Jeg ledte efter en hvid, men kunne ikke finde den og er ogsaa ret vild med lilla, saa det blev den jeg fik med hjem. Den lille, gule tulipan satte jeg for nogle uger siden og pludselig staar den ene majestaet i fuld flor. Alle de andre er ogsaa kommet op, men mangler stadig at komme i blomst. Forglemmigejerne tror jeg kom fra min kaere soesters svigermors have og lavendelen er helt og aldeles ny, men i en gammel potte, som en veninde gav mig i foedselsdagsgave for en 15+ aar siden. Det uberlaekre japanske kirsebaertrae staar paa vejen overfor vores hus, men vi har sat en selv og glaeder os meget til den kan konkurrere paa vulgaerhedsblomsterfronten; jeg har lyst til at knalde bisserne i den, den ligner candy floss!

7 kommentarer:

Eva sagde ...

Det er så skønt at kunne komme i haven igen. Yndig anemone :)

Anonym sagde ...

Dejlige blomster du har, og mon ikke mange af dem er glade for at komme ud af krukker og ned i jorden.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - det er nemlig bare saa dejligt!

Annette - jo, det kan du regne med. Jeg blev noedt til at klippe potterne af et par stykker! :)

Ellen sagde ...

Denne årstid er bare den bedste - elsker også at få sat ny i jorden og se det gro :-)
Jeg lagde fluks mærke til dine flotte Wellies - fuldstændig mage til mine! Jeg vil vise John dette billede, for han synes, de er noget af det grimmeste. Nu kan jeg fortælle ham, at der altså er andre end mig, der synes de er lige det modsatte :-)

Donald sagde ...

Hvor ser det sjovt ud med /kun/ det ene ben og en vandslange ned i dybet.

Det er nogle smukke planter. Jeg anede ikke at man kunne købe anemoner til haven, det er jo et dejligt bunddække - er det virkelig så vulgært med japansk kirsebær? De er da skønne!

Nå nu har det lige øset ned her, men er holdt op, det ideelle vejr til at hive ukrudt op og grave. Jeg må gå ud i stedet for at skrive lange kommentarer ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - de roejsere kan jeg slet ikke huske hvor jeg har koebt, saa det er da lidt flot. Der er gaaet hul paa dem, saa snart faar de en stoerre prik paa snuden, da min soester gav mig det gode raad at bruge lappegrej paa dem. :)

Donald - LOL, ja det er lidt piratagtigt! Lige den slags Japansk kirsebaertrae synes jeg da er lidt vulgaer, men for hulen, hvor er den bare smuk, baade med og uden baer. Nyd haven efter regnen. :)

AagePK sagde ...

Har du nogensinde været i Petersham Nurseries? Udover mange dejlige planter og blomster af økologisk avl har de også en lækker restaurant, kendt for deres kager, og en italiensk restaurant, jeg mener, de også har en stjerne, må lige tjekke.
nu håber jeg, der er hul igennem igen, det var lidt irriterende før.