10 september 2012

Tour Europa

Loerdag morgen startede i Belgien, hvor vi indhalerede en hurtig morgenmad, foer vi begav os ud paa en laengere tur gennem Europa.


I Belgien er der en del bakker, skulle jeg hilse at sige. Normalt koerer vi bare gennem det aller nordligste af landet, hvor der er meget flat, men naar man naar i den sydligere del er det en helt anden sag. For hulen, hvor er der bare paent!


Vi synes selv vi var saa opfindsomme, da vi blev enige om at koere over Luxembourg, for der havde vi jo aldrig vaeret foer, men naar man studerer kortet lidt naermere viser det sig at det er helt logisk, naar man skal til Italien. Der er ogsaa mange bakker i Luxembourg og saa er de meget begejstrede for farver. Husene er saa fantastisk farverige, men det maa I droemme jer til, for jeg fik ikke rigtig taget nogle brugbare billeder der.


Fra Luxembourg koerer man ind i Frankrig, for at komme til Svejts. Den del af Frankrig maa virkelig vaere landets broedkurv, for for hulen nogle marker de har der. Jeg faldt i svime i flere ombaeringer, man er vel opvokset paa landet!


Efter Frankrig kommer Svejts. I Svejts tager de penge meget alvorligt - ergo maa man slippe €40 for at faa lov til at koere paa deres veje. Umiddelbarn efter vi havde givet slip paa vores haardt tjente euroer rendte vi ind i et stoerre uheld og blev sendt ind igennem Luzern. Det var faktisk lidt fedt, for saa faar man jo ogsaa lidt af byen at se. Det var maaske ikke den paeneste bydel vi havde fundet ind i, men det blev oplevelsen ikke ringere af. :)


Svejts er et utroligt flot land at koere igennem. Der kunne vi sagtens bruge en uge eller to og bare koere fra by til by. Det ene fantastiske bjerglandskab efter det andet faldt vi i svime over, mens vi proevede paa at skubbe lidt kilometer bag os.


Vi koerte igennem bjergtunnel efter bjergtunnel og hver gang vi kom ud, blev vi moedt med et endnu skoennere syn.


Jeg havde bemaerket paa kortet at vi skulle igennem Gotthard tunnellen og gulpede lidt for mig selv. Jeg kunne huske at have hoert om et forfaerdeligt uheld i den tunnel for nogle aar siden, hvor adskillige mennesker blev draebt. Jeg holdt min viden for mig selv og lod min elskede koere i fred, uden at bekymre ham om den slags. Han er en exceptionel chauffoer og jeg synes ikke han behoeves at bekymre sig, naar han havde mig med til den slags.


Naar man kigger paa vejene paa kortet er det ret tydeligt hvorfor nogen fik den geniale ide at bygge en 17 km tunnel lige der. Tunnellen ligger omkring 1,100m over havets overflade og det larmede lidt i bihulerne, men for hulen hvor var det da en oplevelse vaerd at tage med.


Da vi kom ud paa soendersiden af tunnellen manglede vi bare lige at faa saadan ca. det halve af Italien koert tynd og saa var vi fremme. Jeg vidste halvdelen af svigerne ville bekymre sig i lange baner, hvis vi lod hoere fra os, saa vi sagde ikke et ord. Da vi var 100 miles fra destinationen forhoerte de sig, da de var bekymrede for at vi skulle ankomme i moerket. "Bare rolig" sagde den ene svigerinde, "Han koerer og hun laeser kort og de koerer lige til doeren" - et par timer senere holdt vi uden for huset. :) Jep, min svigerinde kender os - det var lige saadan det hang sammen. :)

8 kommentarer:

Lene sagde ...

I er seje, ikke noget med fly, men den lange vej i bil, så I kan mærke hvert lands kendetegn. God ferie til jer :-)

Helle sagde ...

God ferie ! Der er jo næsten lige så smukt, som på Fur ;-)

AagePK sagde ...

Nydelige billeder. Men når du tre gange bruger ordet "hulen" og én gang "bihulerne" får man jo let den tanke, at du må en ægte hule-kvinde.
;-)

KirstenK sagde ...

Dejlige dejlige billeder fra belgien, landet man ikke rigtig lægger mærke til. Det der med at han kører og du læser kort...det er en fordeling jeg kender til...man gør jo det man er bedst til som de siger i bankreklamerne! God ferie til jer!

Donald sagde ...

Nej hvor er det flot! Hvor får jeg lyst til at køre over Gotthart igen - det er længe siden og dengang kunne man tage bjergturen uden at betale extra! Jeg kørte på scooter, skal det lige tilføjes. Det gør jeg ikke igen!

Farmer sagde ...

1000 tak for turen!

FUUR. sagde ...

Fed tur mus.
Gennem bjerge og dale, hvor smukt.
Dejligt at følge jer. Håber vejret arter sig, ellers må i finde kortene frem. Du ved "Canasta kortene", det plejer at være godt tidsfordriv.

Tina - omme i London sagde ...

Lene - vi har efterhaanden erfaret at det er saadan vi bedst oplever et land. Ud paa landevejene og se hvordan landet ligger. :) Oh, og tak!

Helle - :) naesten!

Aage - det ka' du tro!

Kirsten - det er nemlig saadan et land, men naar man kommer til at kigge naermere er det bare et smukt sted.

Donald - LOL, skal det vaere paa scooter, saa skal du hjemmefra i god tid!

Farmer - selv tak, der kommer mere, som garanteret vil interessere dig. De har en interessant jordbund her!

Moar - Tak tak, canastakortene er naturligvis med og maendene taesker i kort, naar de ser snittet til det. :)