06 marts 2010

En tur i haven

Jeg havde et lille aerinde i haven i formiddags og tog naturligvis mit fotografiapparat med. Der skulle jo noedig staa noget i blomst og gaa min linse forbi!

Der var fangst naesten lige uden for havedoeren. Jeg ved ikke hvad denne busk hedder, men den faar saadan nogle skoenne blomster og saa stod de saa flot lige i solen. Solen var staerk i dag, men at sige det var varmt ville godt nok vaere en vild overdrivelse, saadan lige paa nippet til at vaere en direkte loegn!

At solen skinner goer dog meget for havens kuloer. Jeg kan se min caprifolie lige saa langsomt begynder at faa blade. Det gaar langsomt frem, men langsomt er ogsaa fremskridt og foer vi ved det naar foraaret frem. Det er godt nok sent i aar! Jeg kan se fra arkivet at mine paaskeliljer var sprunget ud sidst i Januar for to aar siden. De staar med store knopper nu, men der skal nogle dages solskin til, foer de springer ud i aar!

I haven er der dog ogsaa andre tegn paa liv. Kornblomsterne kommer langsomt op af jorden og de smaa roede tingester, som jeg ikke lige ved hvad hedder er ogsaa godt paa vej.

Grunden til jeg skulle i haven var at jeg kunne se fedberg havde stjaalet AL fuglenes mad og skoent de saamaend nok kan finde hvad de gerne vil have uden min hjaelp, saa synes jeg nu stadig de skal have lidt at fede sig op paa, foer de skal have aeg i reden. Jeg proever alle tricks i bogen, for at undgaa Piphans aeder det hele. Denne gang forsoeger jeg mig med en elastik omkring krogen, hvor man haenger fedtbolden, saa faar vi se om han bare river posen i stykker som han plejer, eller om han endelig har fundet et andet pensionat!

2 kommentarer:

AagePK sagde ...

Altså, jeg holder egentligt meget af egern, men de er nogle værre nogen: de spiser fugleæg og -unger, så for mange af dem, det går ud over fuglesangen.

Tina - omme i London sagde ...

Pihans er simpelthen et baest, men jeg er altsaa ret fascineret af ham, for han er godt nok snedig. Jeg har set ham sidde og regne ud hvordan han skulle komme op til det nye taffel og har set ham afproeve den udregnede rute. Han bliver edderspaendt rasende, naar det ikke virker som han vil det. Sure spektakel!