28 oktober 2007

Jeg elsker Penge

I gaar var vejret saa fint som det burde vaere naar man er lige paa nippet til at slaa klokken tilbage paa GMT og glemme alt om sommertid indtil om seks maaneder.
Jeg havde et aerinde paa vores High Street og tog lejligheden til at faa en gaatur i det fine vejr.

Turen gik blandt andet til Penge, som ligger lige her i nabolaget. Jeg elsker den landsbyfoelelse man har i Penge. Det er saadan et dejligt lille sted, med mange sjove kroge.

Det var tydeligt undervejs at efteraaret er over os. Alt staar i gule og orange farver og mens nogle planter er lige paa nippet til at springe ud, saa staar andre i forfald.

I UK er efteraaret hovedsageligt gult og brunt, men af og til kommer man om ved noget roedt og orange. Ih, hvor synes jeg bare det er saa flot!


Jeg gik over togbanen ved Penge East. Foerst gik jeg ind og koebte en lotteriseddel, for jeg foelte mig lidt heldig. Det er altid en chance vaerd.

Platantraeerne staar med store fine bolde, som er lige paa nippet til at eksplodere, mens loevet aendrer farve.


I Penge ligger en kirke, som jeg altid glemmer at laegge maerke til hvad hedder. Det er de blaa doere der tager min opmaerksomhed!

Jeg har lidt paa fornemmelsen at de maaske fik det blaa maling gratis doneret fra kommunen, men synes egentlig det ser ganske paent ud.


Over for kirken ligger begravelsesforretningen. De fik en sjat af den samme maling, da kirken fik portene malet...
Som sagt staar nogle ting lige paa nippet til at springe ud, men der er altsaa en del saesonforstyrring igang lige for tiden. Denne "Californian lilac" blomstrer normalt sidst paa foraaret, men staar nu med enkelte blomster!


Normalt synes jeg da ogsaa denne her, hvis navn jeg ikke kan huske, blomstrer om sommeren, goer den ikke?

Og denne her?
Baerrene i denne taks (?) er saa flotte. Jeg tager billeder af dem hvert aar. Jeg tror nok det er den rette tid for dem at staa med baer, dog.


Oooops - endnu en der normalt blomstrer i forsommeren, mener jeg.

Taeppemanden er i Halloween humoer. v

http://furiens.wordpress.com/fortalte mig i sidste weekend at Halloween er en Irsk tradition. Jeg har altid troet den var Amerikansk og er egentlig overrasket over at det ikke er fejret mere end det er her i landet, naar nu det kommer fra our cousins on the Emerald Isle.

Da jeg naaede naesten hjem fik jeg oeje paa naboens smukke efteraarsloev. Vi har selv en lille smule i haven, men vores er nu ikke lige saa stort og smukt som deres - endnu... Vi arbejder paa sagen.

Jeg har ikke faaet tjekket lotteriseddelen endnu, men mon ikke jeg naar det inden den udloeber. jeg mener der er seks maaneders frist. Indtil jeg bliver millionaer vil jeg "noejes" med at glaede mig over de smukke efteraarsfarver, saa foeler jeg mig nemlig rig. Penge eller ej. :)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg elsker også "Penge" ... ;-)

Og her er lidt om Halloween: http://en.wikipedia.org/wiki/Halloween#Ireland

Anonym sagde ...

Det er altid så praktisk med en begravelsesforretning i nærheden af kirken. Der hvor jeg gik i gymnasiet lå hvad der bestemt må være Danmarks mest deprimerende plejehjem: Kirken ved siden af, en blomsterhandler på den anden side, nabo til kirkegården, overfor kirken en stenhugger og ved siden af blomsterhandleren en begravelsesforretning. Tak skæbne, så ved man altså godt hvad vej det går ;)