24 februar 2015

Kursus paa dansk

Vi var en lille flok veninder, der havde sat hinanden staevne i Koebenhavn i denne weekend, saa i fredags luskede jeg hjemmefra og floej til staden.

En af veninderne havde fundet et naalefiltekursus i Andelslandsbyen Nyvang i Holbaek, som vi var en tre stykker, der havde meldt os til. 


Underviseren paa kurset var Helle Helmich, som havde medbragt rigtig mange af hendes kreationer, for at give os lidt inspiration. Jeg havde en enkelt gang proevet noget naalefilt, hvor man pyntede f.eks. et toerklaede, men det her var noget helt andet - og langt mere teknisk.


Jeg er meget kreativ, men ikke specielt kunstnerisk, saa jeg var ikke heeelt sikker paa hvordan i alverden det hele skulle gaa. Jeg blev enig med mig selv om at proeve at filte et billede, for at se om jeg overhovedet kunne faa foeling med processen. Farverne blev udvalgt og saa var det bare at gaa igang. Jeg bestemte mig for at billedet skulle vaere et land/vandskab, som farverne maaske antyder.


Selve filteprocessen passer lige til mit temperament; jeg kan sidde og fifle med saadan noget i timevis og har slet ikke travlt. Jeg laerte et lille trick, som tilsyneladende er noget kunstnere bare ved, nemlig at man starter oppe fra og ned, naar man 'maler' et landskab. Paa den maade faar man perspektivet til at vende rigtigt.


Ved middagstid blev der serveret mad og drikke, som var includeret i kursusprisen. Jeg maa indroemme jeg blev noget overrasket, da jeg opdagede at vi ikke bare skulle have et par rundtenommere med leverstaahej, men blev praesenteret med et stoerre maaltid varm mad, men oel/vand og hvad ved jeg! Jeg gider godt paa kursus paa Nyvang igen!


Som eftermiddagen skred frem, fik jeg lidt mere farve og facon paa mit billede og fandt efterhaanden ud af at arbejde med naalefiltningsprocessen, saa det oenskede motiv floed til overfladen.


Jeg tror faktisk jeg ender med at haenge det faerdige resultat paa vaeggen, hvilket jeg aldrig nogensinde ville have troet muligt.


Paa andendagen blev jeg enig med mig selv om at forsoege mig udi 3d-filtning og forsoegte mig med en lille nissemand, som kan komme paa vaeggen til jul. Kinderne blev maaske lidt overdrevent runde, men de er nemme at lave om paa, saa jeg lod dem vaere, som de var fra starten.


Jeg baksede med oejenene i en evighed, da det er svaert at undgaa at de bliver helt vildt skeloejede. :) Jeg blev ikke faerdig med min nisse, men nu kan jeg teknikken og saa skal jeg nok faa lavet at stort, hvidt skaeg og en nissehat, saa nissemanden kan komme paa vaeggen til jul.

Vi havde bare saadan en god weekend, som gik alt for hurtigt, til trods for et rimeligt pakket skema. Efter endt kursus kom min bror og svigerinde og hentede mig, saa vi kunne naa et par timer sammen ogsaa, inden jeg floej hjem til min elskede.

Man kan naa meget paa en weekend, naar det skal vaere; og det skulle det. Sikken en weekend, det er ikke sidste gang jeg snupper en af den slags.

TAK FOR SIDST til alle I, der var del af den. Det var bare saa hyggeligt.

11 kommentarer:

FUUR. sagde ...

Godt du har nydt din weekend mus.
Resultatet af kurset er ikke dårligt.
Det bliver ikke let at tørre stov af på billedet.
Den lille nisse med de buttede kinder er sod. Jeg kan tænke mig bebsen od spunken, vil lave store øjne, når de møder ham.
Vi sees lige om straks.

Eva sagde ...

Hvor ser det spændende og kreativt ud. Det lyder vildt hyggeligt med sådan en weekend.

Sylvia sagde ...

Du fikk da rukket en hel del denne weekenden, Tina.
Og så fine ting du fikk nålfiltet.
Jeg startet med nålefilting for mange år siden, da ungene var små, for å nålefilte med dem. Man kan bruke pepperkakeformer og filte innenfor dem, så har man også noe å holde i, mens man holder på.
Jeg lager mest figurer ( feks et hjerte som jeg syr en nål på bak ) eller jeg filter mønster inn i strikket tøy som skal toves/ filtes i maskinen. Det er iallefall en helt ny verden. Jeg synes dine filtede ting ble så flotte!!

Benedicte sagde ...

Jeg anede ikke at de holdt kurser i andelslandsbyen. Det ser spændende ud - og med frokost holdt i tidens stil :-)
Jeg synes du har lavet nogle meget fine ting på bare én weekend. Tiden går altid meget hurtigt når man er flittig.

Annes indfald sagde ...

Så meget du nåede på en weekend. Jeg er imponeret.
Selve filtningen tager jo tid....
Godt selskab, ny hobby i dejlige omgivelser... man forstår godt, du har lyst til en tur mere....

Bettys blog sagde ...

Hvor er det fint lavet. Jeg vidste ikke, at filtede ting kunne blive så udtryksfulde. Du er dygtig - bare på en weekend.

dqpage sagde ...

det ser ud til at have været en rigtig spændende weekend - og fine resultater :o)

Ellen sagde ...

Respekt! Tænk at tage til Danmark for at tage på nålefiltningskursus!
Din nissemand er en herlig fyr af meget blandet herkomst, kan jeg fornemme - ham må du lave nogle flere af :-)
Men ... en anden gang må du altså lige sige til - du kan da ikke bare tage til Sjælland uden at fortælle mig om det ;-)

Helle K. sagde ...

Jeg kan godt forstå, at du hænger det op, det er rigtig flot og godt gået af en filte-novice. :)

Tak for dine fiflerier, det ser ud til at virke :)

Anette sagde ...

Det ser meget spændende ud, det er da vist værd at forsøge sig med en dag.
KH Anette - akfoto.dk

Therese sagde ...

Hvor ser det hyggeligt ud, Tina. Jeg har aldrig prøvet at nålefilte, men det ligner noget som jeg ville have tålmodighed til at lære.