19 januar 2015

Morgen sightseeing...

London Bridge station er en af Londons aeldste togstationer. Den blev bygget for smaa 180 aar siden og traenger haardt til en kaerlig haand. Stationen er, langt om laenge, under ombygning. Ikke bare er stationen under ombygning, der bliver ogsaa lagt nye skinner og sporskifteaggregatet bliver skiftet; det er ikke noget lille projekt og det giver en hel del aendringer paa diverse ruter, som bliver noedt til at blive lagt om, mens projektet staar paa. 

Ifoelge projektets hjemmeside rejser over en million passagerer gennem stationen hver uge og i dag var der en del af os der endte i Victoria i stedet for Charing Cross, som vi plejer... Der er saa mange aendringer paa koereplanerne i de naeste 18 maaneder at jeg hverken kan finde hoved eller hale i det - jeg er ikke alene!


Intet er saa skidt, at det ikke er godt for noget... Fra Victoria station, kan man gaa langs Buckingham Palace Road - surprise, surprise - til Buckingham Palace og videre ad the Mall til Trafalgar Square. Billedet her er indgangsportalen til staldene.


Portene ved Buckingham Palace er saa flotte. Jeg var allerede sent paa den, grundet min lille omvej, saa jeg maatte knipse hurtigt, for at naa at faa dem med paa linsen.


Himlen havde et laekkert skaer og luften var kold og klar. Natten til i dag var her ret koldt. Maaske kun lige ved frysepunktet her, maaske en enkelt minusgrad, men det er meget koldt for London, hvor det er yderst sjaeldent vi ser mere end et par minusgrader.


I Skotland har de allerede faaet en hel del sne denne vinter, men vi har ikke set saa meget som et fnug endnu, til trods for diverse snevarsler over de sidste par uger. Her er stadig koldt og i foelge vejrudsigten skulle der komme lidt i loebet af de naeste par dage. Man kan jo altid droemme...Jeg modstod fristelsen til at gaa ned gennem St James' Park og snuppe lidt billeder der og gik i stedet i rask tempo ned ad the Mall, direkte paa kontoret.


Mine kolleger var paa nippet til at doe af grin, da jeg kom prustende og fortalte hvor jeg havde vatret. Alle var vi dog enige om at naar nu det skulle vaere, saa var det da ikke den vaerste morgen at faa en gaatur med paa programmet.

10 kommentarer:

Eva sagde ...

Så smukke billeder. Det er nøjagtig et år siden, jeg var i London til BETT-konference, og da var det lunt forår.

Bettys blog sagde ...

Tak for en smuk morgentur gennem de kendte og uforanderlige områder. Der bliver bygget og ændret meget, men noget er, trods alt som det altid har været.
Dejligt, du viser det ;-)

Annes indfald sagde ...

Dejlig morgentur.
Der er nu noget ved porte og hegn i London! Guld og smedejernskrummelurer gør sig godt sammen...
Og tak for advarslen om ombygning af undergrunden... Vi skal en forårstur til staden...

Tina - omme i London sagde ...

Eva - tak skal du have. Lunt er det ikke nu, men for hulen hvor har vi bare haft fantastisk vejr i dag. Hoej solskin og gispende kulde.

Betty - selv tak og ja, rigtig meget aendres, mens noget ikke har forandret sig i hundredevis af aar. Der er heldigvis plads til det hele.

Anne - Skoent med en London tur. Denne gang er det dog ikke undergrunden den er galt med, det er metrotogene fra Southeaster, i den indre by, saa mon ikke det gaar.

AagePK sagde ...

Utroligt dejligt med et gensyn med vor yndlingstur, da vi boede ved Victoria i 2012.
Vi mangler bare et billede af nedgang 1 og 2 til undergrunden ved Royal Exchange, ikk'? :-)

AagePK sagde ...

PS: Victoria foran Buckingham mangler at blive vasket under armene, der sidder noget sort stads. Måske skulle jeg sende et billede.

Ellen sagde ...

Kan du ikke lige vente med at drømme om snevejr til Charlotte har været i DK og er returneret til UK i god behold på lørdag? ;-)
Vi gider ikke flyforsinkelser lige nu; dertil er besøget for kort.
Dejlig tur du gik - helt mage til vores i december ... surprise, surprise - der var vel kun omkring en million andre turister ...

KirstenK sagde ...

Tak for de smukke smukke billeder...Så herligt at de er helt igennem ikke turist-agtige ( og altså ikke fordi jeg har noget mod turister)

Tina - omme i London sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Deborah sagde ...

Dejlige fotos fra skønne London.Fantastiske porte - sådan nogen kan enhver vist blive helt facineret af. Jeg er fast besluttet på et besøg derover i år. Men nu må vi se, hvordan det hele hænger sammen. Fantastiske porte - sådan nogen kan enhver vist blive helt facineret af.
Rigtig god weekend!