03 november 2014

En lille aftenvandring

Jeg havde en aftale med min elskede sidst paa eftermiddagen i dag, i London Bridge omraadet. Ergo smuttede jeg ned og tog toget i sydlig retning ved firetiden, saa jeg kunne vaere der til tiden.  


Da jeg kom ud fra kontoret slog det mig at solen var for nedadgaaende. Jeg bliver lige overrasket hvert aar, over hvor tidligt det blier moerkt efter vi har stillet paa klokken i Oktober - og bliver saa lige saa overrasket over hvor hurtigt det vender igen.


Lyset sidst paa eftermiddagen er saa smukt og jeg proevede ivrigt at fange det gennem de snuskede togvinduer, paa turen over floden. Knib oejnene lidt sammen, saa ser du hvad jeg mener. :)


Jeg naaede frem saadan ca. til tiden (host host!) og snart var vi parate til at tage hjem igen. Her er blevet (temmelig meget) November koldt i de sidste dage, men vi blev enige om at nu vi var i omraadet ville vi snuppe en lille rask gaatur i det ellers fine vejr. Fra London Bridge gik vi ind gennem Hays Galleria og ud til floden, hvor Tower Bridge stod parat til fotografering. 


Det der lokkede os ud i det koelige vejr var naturligvis valmuerne ved the Tower. Naesten alle 888,246 valmuer er nu blevet 'plantet' og voldgraven er fyldt med de flotte keramikblomster. Den sidste blomst bliver plantet paa Armistice day, 'on the 11th hour of the 11th day of the 11th month', som markerer tidspunktet hvor 1. verdenskrig endte.


I weekenden vil vi proeve paa at komme afsted med at se blomsterhavet i dagslys, inden de begynder at 'plukke' dem igen, inden de bliver spredt for alle vinde. Aftenlyset er bare ikke til den slags fotografering!

13 kommentarer:

Eva sagde ...

Smukke billeder, - tak for den lille tur.

Det er et helt enestående syn med de valmuer.

Lene sagde ...

Jeg er enig med Eva, selv i aftenlys er det et fantastisk syn med alle de valmuer. Tak for turen :-)

Karen sagde ...

Vi var i London i august, og syntes allerede dengang at det var et fantastisk syn med de valmuer, men jeg kan faktisk godt se, at det er endnu smukkere nu. Når valmuerne er plukket, er en af dem på vej til vores adresse.

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Sikke et syn.... men øv, jeg kan forstå at de er "plukket" når jeg kommer til London først i december, det var ellers et syn jeg gerne ville opleve :-)

Annes indfald sagde ...

Jeg ville også gerne se alle valmuerne...!
Hvor er det et flot billede af parlamentet og Tower Bridge... Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har forsøgt at få dem i "kassen"... Det må da lykkes en gang...

Ellen sagde ...

Uh altså - jeg har skrevet det før, men jeg ER altså ked af, at jeg ikke når at se dette fantastiske syn selv, fordi jeg først kommer til London kort før jul :-(
Det er jo ikke kun synet, det er også tankerne bagved, der gør det så enestående.

Benedicte sagde ...

Du får da det bedste ud af 'mørketiden'. :-)
Jeg nyder at du igen viser billeder af det fantastiske skue ved Tower. En smuk manifestation, som jeg vil glæde mig til at se mere til på daglysbilleder.

AagePK sagde ...

Dirty old river, must you keep rolling, rolling into the night
People so busy, make me feel dizzy, taxi light shine so bright
But I don't need no friends
As long as I gaze on Waterloo sunset I am in Paradise
Every day I look at the world from my window
But chilly, chilly is the evening time, Waterloo sunset's fine

OK, du står så med ru...yggen mod Waterloo bridge, og det er Westminster bridge vi ser på, menalligevel: digtet er da lige så stemningsfuldt som billedet, ikk'?

Sussi.Sussinghurst sagde ...

tusind tak til Aage for at huske os på den dejlige gamle KINKS sang, og hurra for You Tube - min dag er pludselig blevet så meget bedre :-)
http://www.youtube.com/watch?v=N_MqfF0WBsU

hæklemor sagde ...

Tak for de flotte billeder. Jeg nyder hver gang du skriver et indlæg

Tina - omme i London sagde ...

Eva - ja, det er helt fantastisk og selv tak. :)

Lene - selv tak

Karen - det var nemlig allerede smukt da.

Sussi - du maa nyde de mange billeder der er at finde paa www. :)

Anne - jeg tror den bliver staaende en tid endnu, saa mon ikke. ;)

Ellen - du faar samme raad som Sussi. ;)

Benedicte - vi vil proeve at fange valmuerne i dag, saa forhaabentlig kommer der billeder senere.

Aage - jeg sad nu, paa min ikke saa flade...., ombord paa toget, men ellers har du helt ret. ;)

Haeklemor - tak skal du have. Jeg tror jeg bliver lidt flittigere til at skrive igen over vinteren. Jeg har haft for meget paa hjertet til at faa noget skrevet siden min soester blev syg sidste aar.

Donald sagde ...

Hvor er det smukt! Wow! Det må være en trøst i den våde vinter at man kan se sådan en vilje til lys! :)

Tina - omme i London sagde ...

Hov Donald, du var endt i mit spamfilter; det maa du undskylde!