30 november 2014

Efteraarssol i November

Om et par dage kan vi tage hul paa julen og vinteren, men indtil da, vil vi glaede os over det smukke efteraarsvejr, som pludselig er kommet tilbage, efter en uge med taet taage.


Naboens store blodboeg (?) stod saa flot i formiddagslyset i dag. Alt blomstrer endnu og med mindre vi pludselig faar noget kulde og sne, saa tror jeg i aar bliver den groenneste jul nogensinde.For nogle uger siden var jeg ude og goere haven vinterklar og blev lidt overrasket, da jeg opdagede at paaskeliljerne allerede stod en 5-7 cm hoeje. Da jeg var ude og kigge til dem i dag, var de vokset til godt det dobbelte!


Jeg har altid haft geranier i haven, til trods jeg ikke kan udstaa hoermen af dem, men de er saa koenne og saa blomstrer de saa det er en fryd. Naar Irene kom paa besoeg plejede hun altid at knipse de doede blomsterhoveder af for mig, mens hun undrede sig hoejlydt over jeg ikke gjorde det selv. Det synes jeg jo ikke der var nogen grund til, naar nu hun stod for den bestilling - og jeg undgik at faa hoermende fingre... :)


Naar vi naar til foraaret tror jeg vi skal have vores stakit gjort faerdig. Nu har det staaet et par aar med bare den baerende struktur, men ingen sprosser, eller hvad nu de kaldes paa et stakit. Vi faar se, det kan vaere vi saetter noget fletvaerk op i stedet.


Meteorologisk Institutet sendte en vejrvarsel ud her til aften - taagen vender tilbage i morgen!

7 kommentarer:

Ellen sagde ...

Så det fantastiske vejr fik I ikke lov at beholde så længe ... Naturen kan ikke rigtig finde ud af det i år - hos os ligner det også forår..
Sjovt, at du ikke kan lide geranieduft :-)

Annes indfald sagde ...

Naturen er helt rundtosset! Jeg synes, vi gik fra smukt sensommer/efterårsvejr til surt novembermørke d. 12.11.! Det var ligesom det slog en kolbøtte. Så vi udnytter de gode dage til udflugter.
Endelig en der heller ikke kan lide Pelargonier... Jeg har kaldt dem "sure blomster" helt fra barnsben. Og har stadig samme holdning... Pelargonier lugter ikke godt!

Abildjyden sagde ...

Det er med at nyde dagene med sol på denne årstid, her har der ikke været så mange dag med den smukke farve på himlen, det har været meget gråt og lunt.
Den seneste uge har vi så lige haft nogle skønne dage ind i mellem, her hos mig var det tirsdag onsdag torsdag og fredag, hvor solen kiggede frem, og jeg fik hentet en del overskudned.
Spændende om der kommer vinter til os og jer her 2014/2015.

AagePK sagde ...

Hhmm, de hedder da ellers duft-pelargonier, såvidt jeg husker. Også kaldet "Slå-til-potten-Maren", fordi deres duft i klunketiden ansås for luftrensende efter herremiddagen med de store cigarer. Nå, hver sin smag. Nogle dufter endda som citron, på Egeskov slot kan man købe mange forskellige, gad vide, om der også var en til dig?
Jeg har lagt en kommentar hos Capac til dig.

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - nu kalder du det godt nok duft... :)

Anne - ha ha, nej, de hoermer!

Abildjyden - man har da lov at haabe vi faar en meter sne eller to. :)

Aage - nej, de hedder HOERMEpelargonier! :) Jeg kigger ind hos Capac.

Eva sagde ...

Det er en smule utrygt med det klima. Men vi må jo bare nyde de milde vinde, for hvad kan vi ellers. Her har kulden nu indfundet sig.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - vi fik sne oppe i landet i loebet af ugen, saa jeg droemmer endnu om en hvid jul. :)