26 oktober 2014

Singapore i farver

Singapore er en pudsig by, eller land, eller hvad nu man egentlig skal omtale et land som egentlig 'bare' er en stor by - og en stor by er det. Der bor ca lige saa mange mennesker i Singapore som i hele DK, men de bor noget taettere paa hinanden - 7,615 personer per km2 mod Danmarks 131 per km2 (i Koebenhavn bor der, ifoelge www, 1,850 personer per km2).


Singapores centrum er et herligt sammensurium af gammelt og nyt, men dog mest nyt. Jeg fik en klar fornemmelse af at i landets iver for at finde sin egen identitet, havde de slettet saa meget af deres historie at byen er efterladt naesten uden identitet - og saa alligevel. Hvis man kigger paa selv de nyeste boligblokke, saa er der gjort rigtig meget ud af at give dem en identitet. Se f.eks. de farvede boligblokke ovenfor.


Meget af centrum er nye bygninger af staal og glas, som i alle andre storbyer efterhaanden, men man kan dog finde nogle smaa lommer af andet end staal og glas - ogsaa i midtbyen. Moskeen her staar i Arab Street omraadet, som er et ganske farverigt omraade med hyggelige madsteder og masser af stofforretninger.


Jeg kunne bruge dage og aar med mit fotografiapparat saadan et sted. Alle steder er der smaa glimt af farver og former, som jeg slet ikke kan staa for.


De farverige husgavle og selv de rodede smaastraeder virker som en magnet paa mig; jeg bliver noedt til at luske ned ad saadan en gade.


Det var ikke saa svaert at faa resten af slaenget til at foelge med ned gennem de smaa gader, for der var lovning om mad og oel i den anden ende af gaden. :)


Naeste kapitel fra Singapore tror jeg kommer fra den lidt mere moderne ende af byen og paa et tidspunkt kommer der ogsaa lidt fra Bali og hverdagen herhjemme igen. Stille og roligt begynder jeg at finde ind i en dagligdagsrutine igen.

5 kommentarer:

Eva sagde ...

Wow, så farverigt og sammensat. Det ser spændende ud.

Annes indfald sagde ...

Spændende steder.... sjove små smøger og interessante synsvinkler. Du er god til at for øje på det specielle, særprægede,egenartede.
Det må være svært at lande i hverdagen med så mange indtryk i bagagen.... man har brug for tid til at nyde "eftersmagen" af en fantastisk ferie.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - det var det ogsaa, altsaa baade farverigt, sammensat og spaendende. :)

Anne - hverdagen er heldigvis noget af det bedste jeg ved. :)

Ellen sagde ...

Dejlige billeder fra en mere spændende by, end jeg lige havde forestillet mig. Hvordan finder man på at rejse til Singapore? Normalt er det jo bare en mellemlanding til fx Australien ;-)

anjoe sagde ...

Hurra for digitale kameraer - tænk hvilken formue, du skulle have spenderet på farvefilm og efterfølgende fremkaldelse og papiraftryk...
Glæder mig til at følge nogle af Jeres mange ferieoplevelser :)