13 oktober 2013

Hvad mutter siger er altid det rigtige!

Jeg var et smut i haven i gaar for at traekke lidt ukrudt op. Vi fik endelig et par dages regn i loebet af ugen, saa pludselig skoed alt i vejret igen - paa et tidspunkt af aaret hvor det burde gaa den anden vej. 


For mange aar siden boede vi i et hus en fem-seks km her fra. For enden af vores have stod der nogle enorme egetraeer og i den have havde vi et rend af egern og saa havde vi en helt utrolig masse skovsnegle. 


I gaar mens jeg gik og kradsede i jorden kom denne flotte fyr glidende over graesplaenen. Jeg studerede den laenge og sendte den lille film til min familie. Alle de Danmarks-boende af slagsen floej durk i tastaturet, ja, min fru moder naermede sig noget der lignede hysteri! 'MYRD DEN', 'HAELD SALT PAA DEN' og flere andre ordrer floej over nordsoeen. "Hysteri', svarede jeg; lige indtil jeg laeste nyhederne her til aften... 'FANG KILLER SNEGLENE' stod der... GULP - jagten paa de Iberiske killer snegle er naaet til England, men der bliver holdt noeje oeje med dem; paa en webside startet med lige det formaal. 'Vores' snegl er blevet oploaded til siden, nu skal vi bare have den fanget og slaaet ihjel!

8 kommentarer:

Eva sagde ...

Så er det da heldigt, at den ikke bevæger sig så hurtigt, - den skulle være til at fange i flugten.

Dræbersnegle kan blive en stor plage. De elsker f. eks, tagetes. Det gør jeg nu ikke, så dem kan de ikke spise her hos mig, men det er irriterende at få en invasion.
God jagt.

AagePK sagde ...

Vi har været fri for dem længe, men nu i år var de en plage. Køb en saks specielt til formålet, da den hurtigt bliver snasket til i slim, og klip dem midt over: så kommer de andre for at æde resterne, og til sidst er der ikke flere. Og hav nogle vinbjergsnegle i haven: de æder de rødes snegleæg. Moskusænder æder sneglene, og smager godt efter endt sæson!
I Norge hedder de røde Mørdare-snikel.

dqpage sagde ...

Endelig vær over dem. Jeg har læst at en kan blive til 4.000 (eller var det 40.000?) det var i hvert fald mange. Og de er en plage i haven - især en fugtig sommer hvor de nærmest kan invadere det hele. Så jeg tror jeg har det lidt ligesom din mor : myrd dem !

Annes indfald sagde ...

Øv, det er da noget skidt! Min mand går en tur hver aften i mørke (!) med lommelygte og finder snegle. Det bliver til 75-100 i "højsæsonen" nu er det nede på 5-10... De får et dryp tredobbelt salmiakspiritus og så smelter de væk.
Håber I slipper for de mængder!

Ellen sagde ...

Øv, er de nu landet hos jer i UK? Charlotte har ellers ikke været ked af at være sluppet for dem indtil nu.
Vi har næsten ingen haft i år - regner med, at det var den barske april, der tog livet af de fleste af dem, men sidste år havde vi maaange, og der er kun ét at gøre: følg mors råd og dræb dem uden nåde - det er nogle frygtelige grovædere ;-)
Til Mona: Én snegl lægger 400 æg :-) - men det er da også så alt rigeligt!

Tina - omme i London sagde ...

Eva - jeg har slet ingen tagetes, saa det kan vaere den skrider hvis ikke jeg har noget den kan lide. :)

Aage - Ydrk, jeg tror jeg tager salt-metoden, at klippe dem over med en saks er altsaa lige barbarisk nok for mig; det eneste jeg kan faa mig selv til at slaa ihjel, saadan med fuldt overlaeg, er en edderkop! Moerdara-snikel HA HA HA!

Mona - 4, 400 eller 4,000 - det er alt rigeligt uanset hvilket nummer passer!

Anne - GULP!

Ellen - jeg har aldrig forstaaet den danske hysteri, indtil det gik op for mig at de netop IKKE er de samme som dem vi altid har haft. :)

FUUR sagde ...

Jeg kalder det ikke hysteri. Jeg har intet imod edderkopper og andet lignende kryb. Men disse klamme fætre, sneglene, dem kan jeg ikke udstå.
Det er ikke rart at grave en redefuld snegleæg op. De overlever ikke her.
Der er MANGE æg. BVADR.

AagePK sagde ...

FUUR altså, vær nu lidt entrepenant og sæt gang i lokal industri: hvad med at samle de æg, farve dem sorte og VUPTI: så har du FUUR-Kaviar!