09 juni 2011

London transport og livets trae

Min elskede havde et lille aerinde i the City sidst paa eftermiddagen og havde lovet at hente mig fra arbejde. Det er ellers ikke noget vi goer i, da jeg simpelthen ikke har taalmodighed til at sidde i en bil i den del af byen - desuden koster det £10 om dagen at koere inden for "the Congestion Charge Zone", saa den holder vi os fra, saa vidt muligt.

Meget af the City er ensrettet, hvilket betyder man bliver noedt til at koere en hulens omvej for at komme fra A til B. For det andet er vejene saa smalle og saa krogede at der knap er plads til baade biler, busser, cyklister og fodgaengere. Stod det til mig blev hele byen lagt ud i gaagade!

Vores 3-4 km omvej for at parkere 600 m fra hvor vi skulle hen (og 200 m fra hvor vi kom fra...) gjorde da at vi fik Fleet Street i aftensolen med og det er da ogsaa et dejligt syn. Dragen i midten af vejen staar i mindre figur ved hver indgang til the City og passer paa os. Naar man koerer ind moedes man med dragens fjaes, naar man koerer ud igen faar man den fra ryggen.

Vi saa begge sider adskillige gange foer vi naaede frem til den udsoegte parkeringsplads. Parkeringspladsen, som koster formedelst £6.50 i timen! Endnu en god grund til IKKE at tage bilen med i the City.

Vi fik snart overstaaet hvad vi skulle have overstaaet, da vi endelig havde faaet parkeret og i loebet af ingen tid var vi paa vej tilbage til Sarf London, hvor vejene er lige saa smaa og kringlede, men dog knap saa ensrettede.

Vejret saa temmelig truende ud og himlen skiftede kuloer i et rask vaek.

 Jeg maa indroemme jeg var ret taknemmelig over jeg sad i en bil, naar der af og til kom en lille regnbyge, for det regnen saa altsaa meget vaad ud!

Vi noed den skoenne aftensol vel vidende at solen naturligvis vil skinne som en gal i morgen, til trods for de lover en hel del regn i weekenden.

I morgen er der nemlig blevet dannet endnu en ring i barken paa dette gamle trae og jeg kan fejre min 21 ½ aars foedselsdag igen! 

8 kommentarer:

Eva sagde ...

Tillykke!
Selvfølgelig skinner solen hos dig. (Lige her er der alt for gråt)

Helle K. sagde ...

Tillykke med fødselsdagen :)
Det kræver godt nok en velspækket pengepung, at være bilist i London.

Anonym sagde ...

Tillykke ønskes fra Midtlolland ;-)

Ellen sagde ...

Jamen tillykke med i morgen - selvfølgelig bliver det et brag (!) af et vejr ;-)
Flotte billeder af en fantastisk himmel - jeg elsker, når den ser så dramatisk ud.
Jeg tror, I har været i det samme parkeringshus, som C bruger i London - det tager hundrede år at køre de sidste få hundrede meter ind til det. Og ja, det er dyrt, men det er endnu dyrere at skulle købe 4 togbilletter fra Pewsey :-)

Gowings sagde ...

Sikke farver på dine billeder, de springer lige i øjnene - og tillykke med dagen.

Sylvia sagde ...

Grattis, Tina. Håper du har hatt en fin dag!
Og jeg elsker å se på dine bilder.

FUUR. sagde ...

Tillykke, med endnu en ring i barken.
Hos os, har vejret været FØDSELSDAGSVEJR.
Lige så fint, som den sommersøndag du blev født.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - tak skal du have. Solen skinnede!

Helle - tak tak og ja!

Anjoe - mange tak

Ellen - tak skal du have og nej, det er ikke gratis at vaere til!

Gowings - tak og tak!

Sylvia - tak, det har jeg helt sikkert.

Moar - :) solen skinner altid paa min foedselsdag... :)