06 november 2010

Naturens farvelade

Alle mennesker har et talent af en slags, siges der. Nogen kan skrive boeger, mens andre er dygtige til fysik, nogen kan bygge huse og saa er der dem der kan synge som en fugl. Naar nogen er god til noget, helt uden at have haft nogen officiel traening, saa snakker man om naturtalent. Denne post handler om lige det - nemlig naturens talent.

Naturen kan noget med farver, som kun de faerreste kan. Den kan saette farver sammen, som man hvis man iklaedte sig toej i de farver, ville blive kigget maerkeligt paa, for de kuloerer passer jo ikke sammen.
Sort, orange og knaldblaa - nej vel?  Vi har dette (hvorfor loed "denne" lige saa rigtigt?) flotte hjortetakstrae i haven.

Jeg er vild med den, baade farverne, de behaarede grene, der er helt lysebrune i foraaret og sorte i efteraaret og faconen paa loevet og den maade bladene haenger paa. Min moster plantede et af disse traeer i sin have for nok 35 aar siden og jeg har altid oensket mig et siden. Nu har jeg to styks af slagsen og jeg vaerner om dem, for de skal bare leve i min have. Vi havde en der lige pludselig gik ud og saa vaeltede den. Den skyder meget fra roden, saa vi lod et bar stykker gro og her staar de nu. De gror hurtigt!
Naturens farver paa denne tid af aaret er naesten lige saa skrigendes paa denne tid af aaret, som om foraaret. Det er nogle andre farver, men der er mange lighedspunkter, trods alt. Min elskede var meget nervoes for at graesset aldrig ville gro til igen, efter han tog plaenen under en kraftig behandling, men nu staar den lige saa irskgroen som saadan en plaene skal. Jeg lagde maerke til i gaar, da jeg kom hjem, at graesplaenebogen (jep!) laa paa bordet, slaaet op paa den side der siger hvad man skal goere ved plaenen i efteraaret. Han skal nok faa styr paa det!

Vi snupper lige et billede mere af mit smukke trae - det er ren og skaer blaer, for jeg er sgi saa stolt af det - og nu vi lige er ved blaer...


Tidligere paa aaret kom jeg om ved denne bougainvilla i et havecenter og kunne slet ikke lade vaere med at tage den med i kurven hjem. For nogle uger siden kom den i jorden og se lige hvad der er sket.


Den er i knop! WOW - hvor skal den bare plejes og passes, for forestil dig lige saadan et cyklamen blomsterhav sammen med de fine, hvide clematisser der haenger ind fra naboens have. Jeg tror ogsaa de vil saette pris paa den, for alt hvad der gror ved skaellet deles vi jo lidt om. De er ogsaa glade for blomster og har saa mange og flotte sorter, men ingen bougainvilla - endnu!

4 kommentarer:

Lene sagde ...

Hvor har du dog fanget løvets farver sammen med himlens fantastisk flot :-)

Tina - omme i London sagde ...

Lene - tak, det var svaert at undgaa, med saadan et motiv. :)

AagePK sagde ...

Nej, hvor er jeg da (kiste-)glad ved, at du er kommet om ved både frisøren og bougainvillaen; tænk, hvis du var omkommet ved dem, så havde vi jo ikke fået disse dejlige billeder at se, vel? ;-)
Plataner er så fantastiske bytræer, dels som de fascinerende træer, de er, med årets farvespil i løv og bark, men også, fordi netop barkskiftet gør, at de har overlevet smog og al mulig andet luftforurening. De har virkeligt renset luften for mange storbymennesker og faktisk også gjort det muligt for andre træer at overleve.

Tina - omme i London sagde ...

Aage - ja, jeg er saadan set ogsaa glad for det var saadan fat. :)
Platanen er fantastisk - paa alle maader!