10 november 2010

Al den snak om and!

Jeg opdagede pludselig at der var en masse snak om andesteg inde paa Facebook og undrede mig over om det mon var et tilfaelde at saa mange jeg kender har faaet det sammen til aftensmad? Det var det naturligvis ikke, da jeg endelig fandt ud af at al den roere var omkring Skt Mortens aften (Bispens Gips Gebis! :) ), hvilket jeg maa indroemme jeg lykkelig havde glemt alt om. Jeg kan faktisk slet ikke huske om det var noget vi gjorde noget ved, da jeg var barn. Jeg tror altid jeg kommer til at taenke paa den dag hvor man faar varme hveder i stedet. 

Al den snak om and fik mig til at taelle ugerne til jul. GULP - der er bare seks stykker og jeg er hverken helt eller halvt begyndt at taenke paa det, eller rettere, det er nu loegn, for jeg droemmer om en Danmarkstur, for foerste gang i 15 aar og anden gang i 21! Vi faar se om det lykkes, men det skal da snart bestilles, hvis det skal vaere. Kryds lige fingre og taaer for mig!

12 kommentarer:

FUUR. sagde ...

Vi krydser alt, håber det bedste.
Ang. Mortensaften, da du var barn.
Jeg kan opfriske din hukommelse.
Vi fejrede Mortensaften, med Engelst bedsterne, engang imellem
også Nederby bedsterne.
Der var oftest flæskesteg på menuen, Ænderne blev gemt til juleaften.

Eva sagde ...

Det lyder som en rigtig god ide med en Danmarks-juletur. Gå du bare videre med de planer.
God torsdag.

Lene sagde ...

jeg krydser :-)
Og Mortensaften er forbundet med forloren hare, det var nemlig min mormors fødselsdag, så det serverede hun altid :-)

Lene sagde ...

Her fejre vi heller ikke Mortens aften så jeg undrede mig også lidt over alle de her andestege rundt om i blogland ;-D

Krydser fingre for dig, det er hyggeligt at komme hjem til jul. Vi tager hjem lidt tidligere i år og får i de mindste julehyggen med.

Unknown sagde ...

Jeg håber for dig du kommer til, at holde jul i Danmark. Vi fejre ikke Mortens Aften og gjorde det heller ikke da jeg var barn.

Sylvia sagde ...

Ja, den julen kommer PLUTSELIG hvert eneste år! Det kan jeg ikke forstå! ;)

Annette sagde ...

Jeg krydser alt hvad der overhovedet kan krydses, for at der står dansk juleaften i din kalender ☺.
Jeg havde faktisk helt glemt Mortensaften (den fejres ikke her) indtil jeg så det på Facebook kl. næsten midnat og da var det ligesom lidt for sent. Men en gang and, brunede kartofler, rødkål, gele, brun sovs og hvide kartofler ville nu ik´ ha´ været så ring` endda.....☺.

KirstenK sagde ...

Ja, det der mortensaften havde jeg også glemt alt om...men nok mest fordi vi aldrig har brugt at fejre det...Krydser fingre og tæer for DK-juletur til dig!

Susan sagde ...

Her er Mortensaften en undskyldning for at faa and i "utide". Nu fik vi det godt nok ikke i gaar for vi var til aabent hus/informations moede paa den High School Cathrine nu har valgt hun vil paa til naeste aar. Men i aften staar der and paa menuen ... og ja den er fyldt med aebler og svesker og det er med brunede kartofler og roedkaal :-)

AagePK sagde ...

Tjahh, vi er jo ikke katolske her i huset, og vi holder ikke ænder mere. Næ, vi venter til juleaften, da må der gås på bordet, mens vi spiser kalkun.
;-)

Mette Vang sagde ...

Hvor er den skøn den juleudstilling, du har fanget der ;D. Jeg kan fortælle, at julemarkederne ud over det danske land er godt i gang, så der er noget at se på de næste mange weekender. Nogle er mere skønne end andre!

Tina - omme i London sagde ...

Moar - saa er det nok derfor jeg ikke specielt husker det. :)

Eva - ja, synes du ikke. :)

Lene - TAK! Forloren hare er ogsaa godt.

Conny - tak skal du have. :)

Sylvia - de har en hoejtid i DK i November, hvor de spiser and eller gaas, maaske fordi de ikke kan vente til jul. :)

Annette - nej, det er da noget af det bedste man kan faa!

Kirsten - TAK!

Susan - forsinket and er ogsaa and! :)

Aage - LOL, jeg kan huske jeg foer har undret mig over de katolske skikke i ikke-katolske lande!

Mette - det er fra en rigtig fin lille butik, der ligger paa vores hovedgade. Ejeren er saa god til at faa vinduet til at se ud af en hel masse. :)